Bahar kermesi

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır’da yoksulların yararına bahar kermesi açtı. İstanbul ve Konya başta olmak üzere bir çok şehirden hayırseverler tarafından gönderilen yardımlar kermeste sergileniyor. Derneğin kermesten elde edilen gelirle Ramazan ayı öncesinde yoksullara yardım yapacağı kaydedildi.

Bahar kermesi

Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara yaptığı yardımlarla bilinen Kimse Yok Mu Derneği,Ramazan ayı hazırlıklarına erken başladı.

Derneğin elde edilecek gelirle yoksullara yardım elini uzatmayı planladığı bahar kermesi merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Memorial Hastanesi’nin bitişiğinde açıldı.

İstanbul,Konya ve Türkiye’nin değişik yerlerinden hayırseverler tarafından gönderilen gıda ve giyim ürünlerinin sergilendiği kermesin 20 gün açık olacağı kaydedildi.

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Dabanoğlu,derneğe kayıtlı 10 bin yardıma muhtaç aile olduğuna dikkat çekerek, bu kermesten elde edilecek gelirle 20 Temmuz’da başlayacak mübarak Ramazan ayı öncesinde bu ailelere yardım yapacaklarını söyledi.

                                              

‘EVİNE ET GİRMEYEN AİLELER VAR’

Diyarbakır’da evine et girmeyen aileler olduğunu hatırlatan Dabanoğlu,”İstanbul’dan,Konya’dan,Türkiye’nin bir çok yerinden hayırseverler buradaki kardeşlerimize kucak açtı. Derneğimize kayıtlı 10 bin mağdur aile var. Bu yardımların bir bölümünü bu ailelere dağıtacağız, diğerlerini de yine buradan alışveriş yapacak hayırseverlere satıp onlardan elde edeceğimiz gelirle Ramazan ayı öncesinde fakir ailelere başka yardımlar yapacağız. Diyarbakır’ımızda evine et girmeyen aileler var. Bunlara yardım etmek ibadettir. 20 gün devam edecek kermese lütfen durumu iyi olan vatandaşlarımız bu gözle bakarak gerekli hassasiyeti göstersinler. Bu işin sevabı çok büyüktür.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler