Bakan Arzu'dan, Diyarbakır'da esnaf ziyareti

Diyarbakır'da esnafı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ile konuşan bir kişi, "Sayın bakanım bu memlekette dalağı, böbreğini satanlar var. Sizin haberiniz yok herhalde" dedi. Arzu, "Bizim her şeyden haberimiz var" karşılığını verdi.

Bakan Arzu'dan, Diyarbakır'da esnaf ziyareti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kubettin Arzu, Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile esnafları ziyaret ederek, burada bulunanlarla bir araya geldi. Gazi Caddesi'ndeki Nebi Camii önünden ziyaretlerine başlayan Bakan Arzu, esnaf ve halkın taleplerini dinledi. Burada bulunanlar Arzu'dan yaşanan olayların durdurulması için çalışma yapılmasını isteyerek, esnaf olarak zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Bakan Kutbettin Arzu ile selemlaşan bir kişi "Sayın bakanım bu memlekette dalak, böbreğini satanlar var. Sizin haberiniz yok herhalde" dedi. Bakan Kutbettin Arzu. '"Bizim her şeyden haberimiz var" diye karşılık verdi. Aynı kişi "Bu memlekete fabrikalar yapın, bu memleket dünyada bir tanedir. Biz hangi milletvekilini gönderdiysek karpuzu anlattılar. Fakirliği işsizlik sorununu anlatmadı" dedi. Bunun üzerine Arzu,şunları söyledi:

"Baraj yapıyoruz birileri engel oluyor. Organize bölgesini gezdim oralarda fabrikalar yapılıyor. Ama bu olaylar başlayınca fabrika 3 vardiyadan tek vardiyaya düştü. Adamlar diyor ki, malımı satamıyorum, kamyonum gidiyor yolda yakılıyor. Bunların önüne geçeceğiz önce, sonra da bu yatırımları arttıracağız. Silvan Barajı bitse 200 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ama biz 4 yıldır biz yapıyoruz. Onlar bozuyor. El birliğiyle bu memlekette biz huzuru sağlayacağız."

Bakan Arzu'yu dinleyen aynı kişi, "Sayın bakanım size ne yakışıyorsa onu yapın" diyerek ayrıldı. Bakan Arzu, daha sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz