Baluken: hükümet bu noktaya getirdi

İmralı Heyeti Üyesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, yaşananların bir bombalı saldırı olduğunu söyledi. Mitingde 2 ayrı patlamanın yaşandığını hatırlatan Baluken, "İlk patlama çöp kutusunda meydana geldi. İkinci patlama trafonun önünde yaşandı ama trafoyla bir alakası yok" dedi.

Baluken: hükümet bu noktaya getirdi

'Büyük provokasyon yaşanacaktı'

                    Yaşanan patlama sonrası daha büyük provokasyonların önüne geçebilmek için mitinge katılanları HDP Diyarbakır il binası önüne çağırdıklarını belirten, "Mitinge yüz binlerce insan katıldı. Burada bir kaos yaratarak çatışma çıkarılması hedeflendi. Aslında halkımızda bir disiplin ve sağduyu olmasaydı çok daha korkunç bir durum yaşanabilirdi. Bütün yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

'Başbakan ve Cumhurbaşkanının büyük bir payı var'

Şu ana kadar hiçbir hükümet yetkilisinin kendilerini aramadığını belirten Baluken, "Zaten işin bu seviyeye gelmesi Davutoğlu ve Erdoğan'ın açıklamaları nedeniyleydi. Gece saat 12.00'dan sonra bile o miting alana giden yollar kapanmadı. Bu da bu provokatif eylemi gerçekleştirmek isteyenlerin işini kolaylaştırdı. Yüz binlerce insanın mitinge katılacağı belli olmasına rağmen, gece yarısından sonra bile bir önlem alınmadı. Büyük bir kaos ve çatışma amaçlayan, yüzlerce insanın yaşamını yitirebileceği bir patlama amaçlandı. Bundan da Başbakan ve Cumhurbaşkanının büyük bir payı var. Bütün Diyarbakır halkımızı bu provokasyon ve saldırıya karşı sağduyuya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz