Görüş Bildir

BANKA KREDİSİ HAYAT KARARTI

Banka kredisine "Oğlunun tedavisi" için bulaştı, hayatları karardı. Ne tedavi sonuç verdi ne de borç ödenebildi, Satılmış ailesi "sosyol facia" yaşıyor.

BANKA KREDİSİ HAYAT KARARTI

Saffet AZBAY-Ayhan YAŞAR

Vatandaşların fütürsüzca yapılan banka reklamlarına aldanarak çektiği krediler ve hesapsız şekilde yapılan kredi kartı alışverişleri ailelerin adeta kabüsü haline geldi. Bir çok insan bu borçları ödeyemediği için intihar ederken, yuvalar dağılıyor, insanlar ellerindeki ve avuçlarındaki her şeyi kaybediyor. O günkü şartlarda acil ihtiyaçtan dolayı cazip görünen banka kredisinin uçurumun kenarına getirdiği ailelerden biri de Diyarbakırlı Satılmış ailesi. İddiaya göre A.Samet Satılmış, 8 yıl önce acil bir ihtiyaç için bir bankadan kredi çekti. Bu kredinin taksitlerini ödeyemeden 5 yıl önce dünyaya gelen oğlu Ahmet Yusuf’un doğuştan kalbinin delik olduğu ortaya çıktı. Ahmet Yusuf’u İstanbul’da ameliyat ettirmek için bir daha banka kredisine sarıldı.

HER ŞEY İLK KREDİ İLE BAŞLADI

Zaman içerisinde bir çok bankadan kredi çeken ve nakit parası olmadığı için kredi kartlarıyla alış-veriş yapan A.Samet Satılmış,bu borçları ödeyemeyince 20 bin TL dolayında olan borç faizlerle beraber 100 bin TL’ye yaklaştı. Çalıştığı kurumdaki tüm maaşına icra gelen A.Samet Satılmış,evinin kirasını ve ailesinin geçimini sağlayamayacak hale geldi.

Saltmış ailesinin en büyük oğlu İlyas’ın da kalbi delik ve ameliyat olması şart. Ancak kendi geçimini karşılayamayacak duruma gelen aile çaresizlik içinde kıvranıyor.

Satılmış ailesinin dramı Vesile Satılmış’ın Uzay Tv-Söz ortak yayınıyla ekrana gelen iftar programına katılarak Ulu Cami imam hatibi Said Yaz’a yaşadıklarını anlatmasıyla ortaya çıktı. Satılmış ailesinin yaşadığı eve giden haber ekibimiz Vesile Satılmış’tan yaşadıklarını dinledi.

AĞLAYA AĞLAYA YARDIM İSTEDİ

Başlarına gelen kredi felaketini anlatırken hüngür hüngür ağlayan Vesile Satılmış, devlet yetkilileri, belediyeler ve hayırseverlere seslendi.

Çıkar yol bulamayacak hale geldiklerini anlatan Vesile Satılmış,”Hastalık Allah’tan gelen bir şeydir. Kim isterdi böyle olmasını?. Bir oğlumu ameliyat yaptık, diğerini de yapmamız lazım ama hangi parayla?. Oğlumu ameliyat ve tedavi etmek için eşimin çektiği kredi ve kredi kartı borcu bizi felakete sürükledi. Bu evde günlerce aç ve susuz kaldık. Eşimin maaşının tamamı icralık. Bir yandan her gün faizi artan banka borçları diğer yandan oğlumun yapılması şart olan ameliyatı. Biz ne yapacağız?. Bunları anlatırken inanın yerin dibine giriyorum. Çok utanıyorum ama başka çarem yok. Çocuklarım için yardım istiyorum. Allah rızası için bu mübarek ayın hatırına insanlar bize yardım etsin.”dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi