Barış Sakinleri Hizmet İstiyor

Barış Mahallesi sakinleri, sokakların çamurdan geçilemediğini ve çöplerin toplanmadığı gerekçesiyle DBP'li Kayapınar Belediyesine tepki gösterdi.

Barış Sakinleri Hizmet İstiyor

Vatandaşlardan Sibel Ceylan, "Ben bu yoldan her gün işe gidiyorum, çamur içerisinde kalıyorum. Bu yoldan ben de şikayetçiyim ama ne yazık ki belediye yolları yapmıyor"

7. sınıf öğrencisi R.G, "Sadece yazın rahat bir şekilde oyun oynayabiliyoruz. Kışın oyun oynamanın tadını çıkaramıyoruz"

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, Barış Mahallesi sakinleri, yağışların ardından sokakların çamurdan geçilemediğini ve çöplerin toplanmadığını öne sürerek, DBP'li Kayapınar Belediyesine tepki gösterdi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Barış Mahallesi sakinlerinden Davut Ökmen, yağmur yağdığında asfaltsız yolların çamur içinde kaldığını söyledi. Yolların bozuk olması nedeniyle araçlarının arızalandığını aktaran Ökmen, sürekli tamircilere gitmekten işlerinden olduklarını belirterek, bir an önce yollarının asfaltlanmasını istedi.

- "Çocuklarımız dışarı çıkamıyor"

Mehmet Yalçın ise yollardaki çamurun evlerinin içine kadar girdiğini bu nedenle çok mağdur olduklarını ifade etti.

Çöplerin toplanmadığını, çocukların dışarı çıkamadığını öne süren Yalçın, "Araçlar çamurla içeri giriyor, sitelerin içerisi perişan oluyor. Çamurlu elbiselerimizden evimizin içi de çamur oluyor. Belediye bu duruma bir an önce çare bulsun." şeklinde konuştu.

- "Çamur içerisinde kalıyorum"

Sibel Ceylan da yolların çamurlu olması ve çöplerin toplanmaması nedeniyle belediyeye tepki göstererek, "Ben bu yoldan her gün işe gidiyorum. Çamur içerisinde kalıyorum. Bu yoldan ben de şikayetçiyim ama ne yazık ki belediye yolları yapmıyor. Buradan belediyeye sesleniyorum; Lütfen yollarımızı yapın. Çöpleri de toplasınlar. Çöpler kesinlikle toplanmıyor. Biz o çöplerden çok rahatsız oluyoruz. Ben yaklaşık 9 aydır Diyarbakır'dayım ve hep çöp görüyorum sokaklarda."

- "Oyun oynamanın tadını çıkaramıyoruz"

Şehit Polis Mehmet Erçin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi R.G, okuldan döndüğünde eve gidene kadar ayakkabılarının çamurlandığını belirterek, eve çamurlu ayakkabıyla gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

"Buralarda oyun oynayınca her tarafımız çamur oluyor. Sadece yazın rahat bir şekilde oyun oynayabiliyoruz. Kışın oyun oynamanın tadını çıkaramıyoruz." diyen R.G, bir an önce yollarının asfaltlanmasını talep etti.

Mahalleli çocuklar da çamurlu yollar nedeniyle rahatlıkla okula gidemediklerini dile getirerek, akşam eve gittiklerinde annelerinin kendilerine kızdığını belirttiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz