BARODA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

Diyarbakır Barosu’nun 43.genel kurulu başladı.

BARODA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

DİYARBAKIR-Diyarbakır Barosu’nda 43.olağan genel kurul heyecanı bugün başladı. Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde başlayan kongrede konuşan Baro Başkanı M.Emin Aktar,baro ve avukatların sorunlarından çok siyasi mesajlar verdi. 66 cezaevinde açlık grevleri olduğunu ve 700’e yakın siyasi tutuklunun Kürt sorunundaki çözümsüzlükten dolayı bedenlerini ölüme terk ettiğini belirten Aktar,eylemi desteklemediklerini ifade etmekle beraber bunun aynı zamanda demokratik bir talep olduğunu vurgulayarak ilginç bir değerlendirmede bulundu.

‘HİÇ BİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ’

Çözümsüzlük derinleştikçe çatışmaların arttığını ve akan kanın toplumda düşmanlığı beslediğine dikkat çeken Aktar,çözüm için seslerini yükseltmeleri gerektiğini söyledi.   Aktar,” En demokratik tepki bile sertçe bastırılmakta, bu toprakların 2600 yıllık bayramına bile tahammül edilmemektedir. Konuşmanın, tartışmanın,itiraz etmenin,yürümenin,elini kaldırmanın,cenazeye katılmanın,cinayeti protesto etmenin, taziyeye gitmenin cezalandırıldığı bir yargı pratiği ile karşı karşıyayız..Bu sorun çözülmedikçe kimse güvende olmayacak, kimse özgür olmayacak ve bu topraklara adalet gelmeyecektir. Bu ölümlere seyirci kalmayacağız. Bu talepler hem haklı hem meşru ve demokratik taleplerdir diyerek ölümlere karşı sesimizi yükseltmeliyiz. ” dedi.

AKTAR, SEÇİMDE ADAY DEĞİL

Baro üyesi 9 avukatın politik nedenlerle tutuklu olduğunu belirten Aktar,bu meslektaşlarının önemli kısmının mesleki faaliyetlerinden dolayı bu cezalara maruz kaldıklarını da ifade ederken,baronun geleceği için birlik ve beraberlik halinde hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Yarın sona erecek genel kurulun son gününde seçimler yapılacak. Mevcüt başkan Aktar’ın adaylıktan çekildiği kongrede, bir önceki kongrede Aktar’ın karşısında yer alan ve seçimi 23 oyla kaybeden avukat Tahir Elçi, Mazlum-Der eski Genel Başkan Yardımcısı Nesip Yıldırım, avukat Süleyman Bilgiç ve avukat Sedat Çınar başkanlık için yarışacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz