Başbakan geliyor!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Partinin il kongresine katılması yönünde Başbakan'a yapılan davete olumlu cevap geldiğini belirterek; "Allah kısmet ederse kongremize katılacak“ dedi.

Başbakan geliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı kongresine katılacak. Konuyla ilgili açıklamayı İl Başkanı Halit Advan yaptı. Advan, Başbakan Erdoğan’ın kongreye katılma sözü verdiğini açıkladı.

Ak Parti Yenişehir İlçe Danışma Meclisi toplantısı İl Başkanlığı toplantı salonunda Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve İl Başkanı Halit Advan, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile partililerin katılımıyla yapıldı.

Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Serdar Budak’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan toplantıda İl Başkanı Halit Advan ve milletvekili Oya Eronat birer konuşma yaptılar.

‘EN FAZLA KADIN ÜYE AK PARTİ’DE’

Advan, ayda bir yapılan danışma meclisi toplantılarında kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdıklarını söyledi.

Diyarbakır’ın en diri parti teşkilatı olduklarına dikkat çeken Advan,”Biz yaklaşık 85 bin üyesi olan Diyarbakır’ın en diri en aktif teşkilatıyız. En fazla kadın üyeye sahip bir teşkilatız biz üye sayısı bakımından genel merkezimiz yeni bir hedef koydu. Bundan sonra seçmen sayımızın yüzde 15’i bizim hedefimiz bu hedefi tutturmak konusunda ben siz değerli teşkilatıma güveniyorum. “ dedi.

‘BAŞBAKAN İL KONGRESİNE KATILACAK’

Advan, Ankara’daki il başkanları toplantısında görüştükleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın il kongresine katılacağına dair kendilerine bilgi aktardığını kaydetti.

Advan,”Önümüzdeki hafta itibariyle ilçe kongrelerimizi tamamlıyoruz bundan sonraki süreç il kongresi olacaktır .Geçen ay il başkanları toplantısında sayın başbakanımızdan bir ricada bulundum .Diyarbakır halkının kendisini çok sevdiğini bu sebeple kongremize gelmesi katılması halinde şahsım ve teşkilat adına bizlere onur vereceklerini söyledim. Geçen hafta itibariyle de sayın başbakanımızdan olumlu mesajı aldık .Nasip olursa il kongremizde sayın başbakanımızı aramızda göreceğiz “dedi.

Danışma meclisi toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise önceki gün ABD’den döndüğüne dikkat çekerek, hem izlenimlerini aktardı,hem de BDP’li belediyeleri eleştirdi.

‘KEŞKE DİYARBAKIR BEKEDİYELERİ DE YAPSA’

Eronat,” Biz Amerika’ya 6 vekil bir de Kahramanmaraş Belediye Başkanımızla beraber gittik.Kahramanmaraş belediye başkanımız Mississippi eyaletinin başkenti jacson şehrinin belediye başkanıyla görüşmeye gelmişti. Çünkü Jacson belediye başkanı geçen sene Kahramanmaraş’a geliyor ve eşiyle 3 gün Kahramanmaraş belediye başkanımızın evinde misafir oluyor. Ve yine orada Jacson belediye başkanı onurumuza bir resepsiyon verdi Mississippi eyaleti dış işleri bakanı evinde sabah kahvaltısı verdi. Ben orada Ak Partili belediyeye sahip olmaktan dolayı Kahramanmaraşlı belediye başkanımızla gurur duydum ama çok da kıskandım .Açık söylemek gerekirse Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanın da bu şekilde ağırlanmasını istiyorum, bu şekilde onure edilmesini istiyorum. “ dedi.

‘DİYARBAKIR’I BDP’DEN KURTARMALIYIZ’

BDP’li belediyelerin Diyarbakır’a hak ettiği hizmetleri yapmadığını anlatan Eronat,bu nedenle yerel seçimleri AK Parti’nin kazanması gerektiğini dile getirdi.

Eronat,”Bizim ne yapıp edip bütün belediyeleri özellikle Diyarbakır’ı almamız gerekiyor. Karşımızda silahlı bir terör örgütü var bunu da çok iyi biliyoruz. Ben seçimler sırasında kadın kardeşlerimizden bazen sitemkâr olduğum anlar oldu ama şunu da düşündüm bizim cesaret edipte dolaşamadığımız yerler için kadın kardeşlerimizden oraya gitmelerini istemek ne kadar doğru. Çünkü kadınlarımız sadece emeklerini değil canlarını da ortaya koydular. Ben bazı kadınlarımızın Ben-u Sen’de rehin kaldıklarını biliyorum, yerel seçimde bıçaklanan kardeşlerimiz olduğunu biliyorum. Herkesin bildiği gibi 81 ilin 7’ inde çalışmalar başka bizlerin çalışmaları başka .Ak Parti olarak halka hizmet hakka hizmet dedik ama Ak Parti olarak burada Ak Parti ye çalışmak hakka hizmet diye düşünüyorum .Çünkü bu teröristlerden bu kötülerden bu belediyeyi almak bu kötülere karşı mücadele vermek hakikaten hakka hizmettir .” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler