Basın bayramını kutladı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'dan "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı

Basın bayramını kutladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu mesajında, basının dünden bugüne milletin sesi, gözü, kulağı olduğunu, üstlenilen bu görevle, kamuoyunun haber almasına ve sesini duyurmasına katkı sunduğunu bildirdi.

Kamusal sorumluluk bilinciyle, habercilik görevini yerine getiren basının, bir yandan toplumun sesi olurken, bir yandan da demokrasinin gelişmesine ve kökleşmesine önemli katkı sağladığını ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

BASIN BAYRAMI

"Basınımız, milli mücadeleden günümüze, milli hassasiyetlerimizi gözetmiş, devletimizin, milletimizin mücadelesine katkı sunmuştur. Gerek 15 Temmuz darbe girişiminde, gerek Doğu Akdeniz, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da sergilediği tutum ve gayret bunun en bariz göstergesidir. İnanıyoruz ki, basınımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yönelik manipülasyonların ve oluşturulmak istenen olumsuz algıların bertaraf edilmesinde önemli katkılar sunmaya devam edecektir. Basın, şehrimizin ve bölgemizin, sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılarda bulunmaktadır. İlimizde güven ve huzur ortamının sağlanmasında önemli roller üstlenmiştir. Üstlenmeye devam edeceğine de inancım tamdır. Bu inançla, bıkmadan usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, ebediyete irtihal eden basın mensuplarımıza yüce Allah'tan rahmet, çalışan gazetecilerimize de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz