Görüş Bildir

Başkanlar Adliye'de

Örgüt üyelerine canlı kalkan olmak isteyen ve aralarında HDP batman Belediyesi Eşbaşkanı bulunan 83 kişi, Adliye'ye sevk edildi.

Başkanlar Adliye'de

Batman'ın Sason ilçesinde, güvenlik kuvvetleri ile örgüt üyeleri arasında çıkan çatışmada, canlı kalkan olmaya giderken çıkan olaylarda gözaltına alınan aralarında HDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 83 kişi 3 günlük gözaltı süresinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

ÜÇ GÜNLÜR SORUŞTURMA

Batman'ın Sason ilçesi Kelhasan köyüne bağlı Govar kırsalında PKK ile çıkan silahlı çatışmada örgüt üyelerine canlı kalkan olmak için operasyon bölgesine giden aralarında HDP Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in de bulunduğu 83 kişi jandarma ekiplerine direnince, olaylar çıkmıştı.

EŞBAŞKANLAR ADLİYE'DE

Çıkan olaylar üzerine gözaltına alınan ve gün günlük sorgulama sonrasında, 83 kişi dün öğle saatlerinde önce sağlık kontrolü için Sason Devlet Hastanesine oradan da Adliyeye sevk edildi. Adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemi alınırken, Savcılıkta ifadelerinin alınmaya başlandığı bildirildi.

Gazetemizin baskıya girdiği saatte, Başkan Özdemir ve Akel ile diğer 81 kişinin, savcılık işlemleri devam ediyordu.

7 PKK'LI TESLİM OLDU

Öte şından, Şırnak'ta  7 PKK’lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Son iki yıl içerisinde kentte 930 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 7 kişinin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "21 Mart 2013 ile 19 Eylül 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK/KCK içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 930 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi