Başkanlar değişmedi

Diyarbakır’ın Sanayi, Ticaret ve Tarım alanında hayatı öneme sahip Ticaret Sanayi ve Borsa Başkanları, güven tazeledi. Yeşil tek listeyle seçime girerken, Kaya tüm rakiplerine fark ederek, 16’ya sıfır seçimi kazandı.

Başkanlar değişmedi

Diyarbakır’ın Sanayi, Ticaret ve Tarım alanında hayatı öneme sahip Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile  Borsa Başkanı Engil yeşil, güven tazeledi. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Kaya, 2018’deki seçim sonuçlarına benzer bir sonuçla 16’ye sıfır seçimi kazandı.

TİCARET VE SANAYİ ODASI

Sandık başına giden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerini mevcut başkan Mehmet Kaya başkanlığındaki Yeşil Liste kazandı. Merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulu’nda kurulan sandıklarda Yeşil, Mavi, Kırmızı, Sarı ve Mor listenin adayları yarıştı. Yoğun ilginin olduğu seçimlerde listeler, 16 meslek komitesi için yarıştı. Saat 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Mevcut Başkan Mehmet Kaya Yeşil, Mahmut Biroğlu Kırmızı, Musa Karagöz Mavi, Şeyhmus Baran Sarı ve Vedat Curan’ın Mor listeyle katıldığı seçimlerde, 7 bin 300 seçmen oy kullandı. Demokratik bir ortamda geçen seçimlerde, meslek komiteleri arasında en fazla komiteyi Yeşil Liste kazandı.

LİSTELERİN YARIŞI OLDU

Yeşil Liste’nin tüm komite gruplarında, Kırmızı Liste’nin 3’üncü, Mor Liste’nin 1’inci, Sarı Liste’nin 10 ve 12’nci grupta aday çıkardığı Mavi Liste’nin ise 1, 12 ve 14’üncü grup dışında tüm gruplardan çıkarttığı seçimlerde, liderliğini Mehmet Kaya’nın yaptığı Yeşil Liste, 22 sandıktaki oyların ezici çoğunluğunu aldı. 21 bin üyenin bulunduğu Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın 54 kişilik meclisini belirlemek için gün boyu süren oy kullanma işleminde, Yeşil Liste 16 meslek komitesi seçiminden 16’sında da birinci gelerek seçimi kazandı. 

KAYA 4 YILLIK GÜVEN ALDI

DTSO, önümüzdeki günlerde seçimlerin sonucuna göre şekillenen Meclis’le yeni yönetim kurulunu belirleyecek. Sürpriz bir gelişme olmazsa mevcut başkan Mehmet Kaya’nın 4 yıl daha görevi yürütmesi bekleniyor. 

EKONOMİ ÖNÜNDEKİ ENGELLER

Kaya kendilerine oy veren ve vermeyen, seçimde demokratik seçim mücadele veren herkese teşekkür ederken, ekonomiye yönelik ortaya konulan güvenlik politikalarıyla mücadele etmeye devam edecekleri söyledi. Kaya,” Biz Ticaret Sanayi Odasıyız. Tam da şunu söylüyoruz. Evet, ekonomin -önündeki güvenlikçi politakalar ile mücadele edeceğiz. Şuan bölgedeki güvenlik aklı ekonomiyi engeller pozisyonda. Ortadan kaldırılmasını sağlayacağız. Bu kent her kesimi ile masaya oturup, ekonomiyi geliştirmeli.”

TİCARET BORSASI SEÇİMİ

Öte yandan,  Ülke genelinde 4 yılda bir yapılan oda-borsa seçimleri, Diyarbakır Ticaret Borsası’nda tamamlandı. Cumartesi günü Ticaret Borsası Konferans salonunda İlçe Seçim Kurulu Başkanlığında gerçekleştirilen seçimlerde TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’in oluşturduğu mavi liste kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Diyarbakır Ticaret Borsası hizmet binasında borsa üyelerinin yoğun katılım gösterdiği seçimlerde kullanılan 230 oyun tamamını alarak yeniden göreve getirilen DTB Başkanı Engin Yeşil, borsa üyelerinin kendilerine göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimizin talep ve sorunlarına karşı göstermiş olduğumuz hassasiyeti sürdürmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz