Başkası oyunu kullandı

Türkiye’nin sandık başına gittiği 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinde Diyarbakır’da iddiaya göre zorla vatandaşlar adına oy kullanma işlemi gerçekleşti. İddiaya göre 70 yaşındaki Ali Baytar, eşi ve iki oğlu ile birlikte oy kullanmak için gittiği okulda önce tanımadığı üç kişi tarafından durdurulduğunu ardından da söz konusu üç kişinin kendisi ve ailesi adına zorla oy kullanıldığını öne sürdü. Yaşlı adam şikayet için ilgili merciilere başvuracağını söyledi.

Başkası oyunu kullandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde yaşayan Ali Baytar (70), ailesiyle gittiği okulda tanımadığı bazı kişilerin seçmen kağıtlarını zorla alarak HDP adına oy kullandığını öne sürdü.

Ali Baytar, gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanmak için eşi Fatime, engelli oğulları İdris ve Musa ile Evliya Çelebi Ortaokuluna gittiklerini, okulun kapısında 3 kişinin kendilerini durdurduğunu söyledi.

Tanımadığı bu kişilerin, "Biz sizin kime oy vereceğini biliyoruz. Elinizdeki seçmen kağıtlarını bize verin" dediğini belirten Baytar, şöyle konuştu:

ŞERİNE OY KULLANDILAR

"Ben onlara önce kızdım ve 'oy kullanırken kabindeki perde ne işe yarıyor? Kendim, oyumu kullanırım. Böyle bir şey kanunda bile yok' dedim. O sırada dışarıda bekleyenler de bana 'ne olacak, bir şey olmaz' dediler. Daha sonra ben, eşim ve oğullarımla oy kullanmak için sandık başına gittik. O sırada elimizden seçmen kağıtlarımızı aldılar ve adımıza oy kullandılar."

Oğullarının engelli olduğunu, eşinin de korktuğu için duruma sessiz kaldığını iddia eden Baytar, "Ben yeniden oy kullanmak istiyorum. Belki AK Parti'ye, CHP'ye veya MHP'ye oy verecektim. Onlar nereden bilsinler benim hangi partiye oy vereceğimi? Gittiler HDP'ye oy verdiler. Bundan dolayı şikayetçiyim" dedi.

Baytar'ın, sandık başkanlığına başvurusu üzerine konuyla ilgili tutanak tutuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz