Batman'da 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu

Bağlar Mahallesi'nde Selimiye Cami Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılan kütüphane, hayırseverlerden kitap desteği bekliyor.

Batman'da 10 bin kitaplık kütüphane kuruldu

Selimiye Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Resul Güngör, mahallenin ihtiyacını karşılamak için böyle bir kütüphane kurduklarını söyledi.

10 BİN KİTAPLIK

Kütüphaneye hayırseverlerden başta tefsir, hadis, siyer gibi dini kitaplar olmak üzere her türlü kitap yardımı beklediklerini vurgulayan Güngör, "Bağlar Mahallesi'nde kütüphane yaptık. Şuan da ise kitaplar konusunda hayırseverlerden destek bekliyoruz. Kütüphanemiz 10 bin kitap kapasiteli. Mahallemizin, cami ve medresemizin buna ihtiyacı vardı. Çağrımıza yanıt verenlerden Allah razı olsun." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan ise kütüphaneye 50 Kur'an-ı Kerim ile bine yakın kitap hediye ettiğini söyledi.

Amacının gençlerin ülkelerine yararlı birer fert olmalarını sağlamak olduğunu belirten Aslan şöyle konuştu:

"Başlatılan 'Karanlığa Bir Işıkta Sen Yak' kampanyası kapsamında daha önce terörden etkilenen il ve ilçelere 50 bin kitap bağışında bulunduk. Batman Bağlar Mahallesi'nde bulunan Selimiye Cami ve Kur'an Kursu'na kitap ve Kur'an-ı Kerim bağışında bulunduk. Amacımız buradaki arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin dini öğrenmesi ve güzel şekilde yaşamas

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler