Batman'da şüpheli kamyon

Batman’da Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube binası yakınına park edilen elektrik malzemeleri yüklü kamyon, polisi alarma geçirdi. Kamyonda yapılan incelemede herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Batman'da şüpheli kamyon

Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube binası yakınına dün gece saat 23.00 sıralarında park eden elektrik malzemeleri yüklü 34 GC 4902 plakalı kasalı kamyon, polisin dikkatini çekti. Kamyonun patlayıcı yüklü olabileceği ihtimali üzerine polis, Atatürk parkı bitişiğindeki caddeyi trafiğe kapatırken açık olan dükkanlar da kepenklerini kapattı. Kamyonun bulunduğu yere gelen bomba imha uzmanları ile güvenlik görevlileri, aracı didik didik aradı. Yaklaşık 1.5 saat süreyle araçta patlayıcı madde araması yapan polis, herhangi bir patlayıcı maddeye rastlamadı.

Cadde tekrar trafiğe açılırken, bir otelde kalan ve saat 00.30 sıralarında durumu öğrenerek kamyonu park ettiği yere gelen şöför Ercan Bektaş, polislerden özür diledi. İstanbul'dan Batman'a elektrik malzemesi getirdiğini belirten Ercan Bektaş, "Şehri bilmiyordum. Park ettiğim caddenin yanında polis merkezi olduğunu da bilmiyordum. Otele gittikten sonra kamyonun polis tarafından arandığını öğrendim ve kamyonun başına geldim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz