Görüş Bildir

Bebeğin kulağına ezan okudu!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ev ziyaretleri sırasında ailenin talebi üzerine yeni doğan bebeğin kulağına ezan okuyup dua ederek isim verdi. İki haftalık bebeğe Muhammed Rüzgar ismini veren Beyoğlu,”Rabbim ismine layık bir şekilde yetişmesini ve dinimize, vatanımıza hayırlı evlat olmasını nasip etsin” dedi. Başkan Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, anneye ve çocuğa hediye takdim etti.

Bebeğin kulağına ezan okudu!

İsa İPEK

DİYARBAKIR-Ak Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “milletimizle gönül buluşmaları gerçekleştiriyoruz” diyerek ifade ettiği ev ziyaretleri sırasında vatandaşların yakın ilgisi ve zaman zaman gelen anlamlı talepleriyle karşılaşıyor. Bu kez de ziyaret ettiği aile tarafından yeni doğan çocuğun kulağına ezan okuyup isim bırakması talep edildi. Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Sibel-Maksut Taruk çiftinin iki hafta önce dünyaya gelen çocuğunun kulağına ezan okuyarak hayırlı evlat olması için dua eden Beyoğlu, ailenin isteği üzerine Muhammed Rüzgar ismini verdi. Okunan dualara evde bulunanlar da eşlik ederek Başkan Beyoğlu’na teşekkür etti.

“İsmini Aldığı Peygamberimizin Güzel Ahlakı İle Nasiplensin”

Bu anlamlı olay sırasında evde renkli görüntüler yaşandı. Bebeği kucağına alarak bir süre seven Beyoğlu,”Halkımızın teveccühü bizi mutlu ediyor. Bugün de ailemizin talebi üzerine bu güzel olaya vesile olduk. Rabbim, başta anne ve babası olmak üzere yüce dinimize, vatanımıza ve milletimize faydalı evlat olarak yetişmesini, ismini aldığı peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in ahlakı ile yaşamasını nasip eder inşallah”ifadelerini kullandı.

Ziyarete katılan Başkan Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, bebeğin annesine ve ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi