BEĞİDER ve BİGİAD'dan aşure ikramı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Bismil Genç İşadamları Derneği(BİGİAD) ve Bismil Eğitimciler Derneği(BEĞİDER), Muharrem ayı nedeniyle bin 200 kişiye aşure dağıttı.

BEĞİDER ve BİGİAD'dan aşure ikramı

BİGİAD tarafından Bismil’de her yıl Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan aşureler, ilçedeki esnafa dağıtıldı. Aşure dağıtımını geleneksel hale getirildiğini ifade eden BİGİAD Başkanı Mahsum Altay, "Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu günlerde kardeşçe yaşamanın huzurunu ve bereketi paylaşıyoruz. Kuran-ı Kerim'de müjdelenen dört mübarek aydan birisi olan Muharrem ayında toplumsal barışın yanı sıra kaynaşma ve dayanışma duyguları da güçleniyor." şeklinde konuştu.

AŞURE İKRAMI YAPILDI

Bismil Eğitimciler Derneği(BEĞİDER) de Muharrem ayı nedeniyle 500 kişiye aşure dağıttı. BEĞİDER Başkanı Tansel Atar, şöyle konuştu: "Muharrem Ayı, Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizi ve kerbela şehitlerini anma ayıdır. Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşure Günüdür. Birliğimizin ve dirliğimizin güçlendiği en önemli günlerden birisidir. Muharrem Ayı içerisinde şükretmenin, bereketin, paylaşmanın anlamını daha iyi anlayacağımızı düşünmekteyim, BEĞİDER de başlatılan aşure ikramı Bismil’in çeşitli yerlerinde ve farklı okullarda toplamında 500 kişiye aşure ikramında bulunuldu."

Kaynak: Diyarbakır Söz