Belediye arpalık mı?

HDP'li Paylan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin arpalığa çevrildiğini iddia etti.

Belediye arpalık mı?

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili basınas yansıyan yolsuzluk ve usulsuz uygulamaları Meclis gündemine taşıyan HDP Diyarbakır Mİlletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin arpalığa çevrildiğinin farkında mısınız?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, kentte çalışan bürokrat yakınlarının, torpille belediye bünyesinde işe alındığına dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

‘USULSUZLÜKLER DEVAM EDİYOR’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu’nun atadığı daire başkanlarının neredeyse tamamının Diyarbakır dışındaki illerden getirdiği ve söz konusu kişilerin birkaç alanda görevlendirilmek suretiyle 30 bin TL’ye varan maaşlar aldığına dair basında yer alan haberleri hatırlatan Paylan, “Ancak Diyarbakırlı vatandaşların duyduğu rahatsızlığa rağmen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükler devam etmektedir. Bu kez de, Diyarbakır’da çalışan bürokrat yakınlarına torpil yapıldığı ve sözleşmeli memur olarak belediyede işe alındıkları iddia edilmektedir. Sözleşmeli olarak işe alınanlar arasında; Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin’in kız kardeşi Ümmü Gülsüm Bilgin’in, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral’ın eşi Sevil Soysal Maral’ın, Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü ve Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire

Başkanı Ramazan Kızılkaya’nın eşi Nazlı Hilal Kızılkaya’nın da bulunduğu basına yansıyan iddialar arasındadır” dedi.

SOYLU’YA SORDU

Paylan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

* Diyarbakır’da görev yapan bürokratların yakınlarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işe alındığı iddiaları doğru mudur?

* Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin arpalığa çevrildiğinin farkında mısınız?

* Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin arpalığa çevrilmesi konusunda soruşturma başlattınız mı?

Kaynak: Diyarbakır Söz