Görüş Bildir

Belediye ile şoförler uzlaştı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerde taşeron firmaya bağlı çalışan yaklaşık 500 şoförünün, ücretlerine zam yapılmaması, sosyal haklarının düzeltilmemesi ve kesilen trafik cezaları ile kazalar konusundaki sorunların aşılmaması üzerine dün başlattıkları ücretsiz yolcu taşıma eylemi, Belediye ile yapılan görüşmelerden sonra sona erdi.

Belediye ile şoförler uzlaştı!

Büyükşehir Belediyesi'nce kendilerine daha önce verilen sözlere uyulmadığı gerekçesi ile dün ücretsiz yolcu taşıyan yaklaşık 500 şoförün eylemi, dün yapılan görüşmeler ile sona erdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necati Pirinççioğlu, sendika ve işçi temsilcileriyle yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlandığını, otobüs şoförleri ile bugün sabah 06.00 itibariyle görevlerinin başında halka toplu taşıma hizmet sunmaya devam ettiğini açıkladı.

EYLEMDE UZLAŞMA SAĞLANDI

Pirinççioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nda çalışan 500 otobüs şoförünün, Genel-İş Sendikası'nda örgütlü olduğunu ve sosyal haklarla yaklaşık 2.400 TL maaş aldığını belirtti. Pirinççioğlu, "Hizmet alımı yöntemiyle istihdam edilen otobüs şoförlerimizle, bu yıl sendikaları ve işçi temsilcileriyle yapılan görüşmede üç yıllığına anlaşma sağlanmıştır. 2016 yılı maaş zam oranıyla ilgili uzlaşma sağlanmış, 2017 ve 2018 yılı için asgari ücrete yapılan zammın maaşlarına yüzde 53 kat oranında yansıtılması kararlaştırılmıştır. Otobüs şoförlerimiz, 2017-2018 yılında hükümetin asgari ücrete zam yapmayacağını öngörerek, Belediyemizden 2017-2018 için zam oranı talep etmiş, ayrıca çalışma sırasında trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanan trafik cezalarının belediye tarafından ödenmesini istemiştir. Belediyemiz de otobüs şoförlerimizin bu talebi üzerine sendika ve işçi temsilcileriyle görüşme halindeyken bu eylem gerçekleştirilmiştir. Yapılan görüşme sonucunda, hükümetin asgari ücrete zam yapmaması halinde şoförlerimizin mağdur edilmeyeceği konusunda uzlaşmaya varılmıştır. Bugün sabah 06.00 itibariyle işçilerimiz görevlerinin başında halka ücretli toplu taşıma hizmet sunmaya devam etmektedir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi