Beyaz toroslu saldırı

Diyarbakır’da sabah saatlerinde devriye görevinde bulunan emniyet asayiş ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. İki kişi oldukları belirlenen saldırganlardan biri olay yerinde öldürülürken biri kaçtı. Araçta bulunan polis memurlarından 3’ü yaralandı.

Beyaz toroslu saldırı

Recep KAYA/Neşet AYTEK/Mehmet TUNÇ

PKK'lı militanlar dün sabah polis aracına düzenlediği silahlı saldırıda 3 polis memuru yaralandı. Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından yapılan operasyonda, saldırıya yakın bölgede beyaz renkli Toros marka otomobilin içinde 1 örgüt üyesinin cesedi bulundu. Saldırıda kullanılan otomobilin çalıntı olduğu belirlendi

BEYAZ TOROSLA SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yakınlarında devriye görevi yürüten polis aracına, dün saat 06.30'da başka bir otomobilde bulunan PKK'lı militanlar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıya polislerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada Ş.K., U.U. ve M.T. adlı 3 polis memuru yaralanırken, örgüt üyeleri kaçtı. Yaralı polisler bölgeye çağırılan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

OLAY YERİNDE 150’E YAKIN KURŞUN

Oay yerindeki polis aracına onlarca kurşunun isabet ettiği görüldü. 150’e yakın boş kovan tespit edilirken bütün deliller numaralandırıldı. Saldırıya uğrayan aracın bulunduğu caddede onlarca delil numarası yerleştirildi. Polis aracın üzerinde kurşun izlerine bant yapıştırıp delil numarası yazdı.

ÖRGÜT MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırının ardından bölgeye takviye polis ekipleri sevk edilerek, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlendi. Operasyonda, saldırının gerçekleştirdiği yerin 2 sokak ötesine park edilmiş bir beyaz Toros marka otomobil fark edildi. Otomobilde, yapılan aramada saldırıyı düzenleyen PKK'lı militanlardan birinin öldüğü belirlendi. Araçta bulunanların çatışma sırasında ölen örgüt üyesini otomobilin içinde bırakarak, yaya olarak kaçtıkları belirlendi. Ölen kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, kimliğini belirlemek için parmak izi alınarak tespit edilmeye çalışılıyor.

Kaçan PKK'lılar etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Yapılan ilk incelemede saldırıda kullanılan beyaz Toros otomobilin de çalıntı olduğu belirlendi.

BAĞLAR’DA POLİSE ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Bu saldırı, Bağlar ilçesinde son dönemlerde polis ekiplerine yönelik düzenlenen üçüncü saldırı oldu. Önceki iki saldırıda polis memurları yaralanmış, bir polis memuru ise felç olmuştu. Önceki saldırının faillerinin de bulunamadığı belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, PKK'lı militanların resmi polis aracına düzenlediği ve 3 polis memurunun yaralandığı saldırıda 1 PKK'lının ölü ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, "27.11.2015 günü saat 06.30 sıralarında, ilimiz Bağlar İlçesi Şanlıurfa Yolu üzeri Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi önünde, bölücü terör örgütü mensuplarınca, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait resmi ekip aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Çalıntı araç ile saldırı yapan teröristler, seyir halindeki resmi polis ekip aracına silahlı saldırıda bulunmuş, polislerimizin hemen karşılık vermesi sonucu karşılıklı çatışma yaşanmıştır. Ekip aracına yönelik yapılan saldırıda ekip aracı içerisinde bulunan 3 polis memuru yaralanmış ve yaralı polisler en yakın hastanelere sevk edilmiştir. Olay yerine yakın bir alanda çatışmada kullanılan çalıntı araç, içerisinde etkisiz hale getirilmiş bir bölücü terör örgütü mensubu ile birlikte terk edilmiş vaziyette bulunmuştur. Olay sonrasında çevrede yapılan incelemelerde; bir adet uzun namlulu silah ve 2 adet tabanca ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili detaylı araştırmalar devam etmektedir" denildi.

DİCLE'DE KEPÇEYE ÇARPTI

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Emniyet Amirliği'ne ait zırhlı araç, Hastane Kavşağı mevkiinde seyir halindeyken, bir kepçeye çarparak takla attı. Kazada, zırhlı araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı. Yaralılara ilk müdahale Dicle'de yapıldıktan sonra helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan polis memurlarından 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

EMNİYETE BOMBALI SALDIRI

Öte yandan, akşam saatlerinde merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü binasında bombalı saldırı yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Yüzleri maskeli bir grup, emniyet binası önüne gelerek hazırladıkları el yapımı bombayı attı. Büyük bir gürültü ile patlayan bombanın ardından şahısların ikinci bombayı hazırladığını fark eden nöbetçi polis havaya ateş açtı. Çevrede büyük bir panik yaşanırken, şahıslar polisin havaya ateş açması üzerine bölgeden kaçarak uzaklaştı. Polis, şahısları yakalamak için çok yönlü araştırma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz