Görüş Bildir

Beyza’nın katili tutuklandı

Bursa’da komşularının düğününde maganda kurşunları ile ağır yaralanan lise öğrencisi 16 yaşındaki Beyza Özer'in hastanede ölmeden önce mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 50 yaşındaki Ahmet Ülger, genç kızın ölmesinden sonra 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan tutuklandı.

Beyza’nın katili tutuklandı

Merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Karabalçık Mahallesi'nde 15 Ağustos Cumartesi akşamı Beyza Özer ile babaannesi Hasene Sevinç, komşuları olan Mahalle Muhtarı Kasım Çiçek'in oğlu Güray Çiçek'in Demirtaş Mahallesi'ndeki kız evinde yapılan kına gecesine gitti. Geceye katılanlar geleneklere uygun eğlenceye katılan kadınlar, konvoy halinde Karabalçık Mahallesi'ndeki erkek evine geldi. Burada, 'Tavuk alma' adı verilen eğlence sırasında iddiaya göre Muhtar Kasım Çiçek'in akrabası olan Ahmet Ülger'in havaya sıktığı kurşunlardan biri Beyza Özer'e, diğeri yanında bulunan babaannesi Hasene Sevinç'e isabet etti.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan başından yaralanan Çınar Lisesi 3. sınıf öğrencisi Beyza Özer yoğun bakıma alınırken, sol boynundan giren ve protez dişlerine çarpan kurşun ağız boşluğuna düşen Hasane Sevinç 5 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay sonrası jandarma tarafından gözaltına alınan Ahmet Ülger, 'yaralamak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkeceme tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Beyza Özer'in dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinden sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından tekrar ifadeye çağrılan Ahmet Ülger bugün özel sektörde işçi olarak çalıştığı Ankara'dan Bursa'ya gelip, avukatı ile jandarmaya gitti. Verdiği ifadesinde, "Eğlence sırasında havaya sadece ben ateş etmedim. Başkaları da attı. Beyza Özer'i görmedim. Sadece Hasane Sevinç'i gördüm" dedi.

Öğleden sonra adliyeye sevk edilen 4 çocuk babası Ahmet Ülger, 'taksirle ölümü sebebiyet vermek' suçundan tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi