Görüş Bildir

Bilal Erdoğan Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, imam hatipliler toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Bilal Erdoğan Diyarbakır'da

Tarihi Ulu Cami’de cuma namazını kılan Bilal Erdoğan, cami çıkışında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşıp bir süre sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bilal Erdoğan, yaptıkları bazı çalışmaları buradaki STK’larla istişare etmek amacıyla kente geldiklerini söyledi.

EĞİTİM FAALİYETLERİ

Bilal Erdoğan, “Biliyorsunuz eğitim faaliyetlerinin önemini. Özellikle bu bölgedeki imam hatiplilerin gelecekte daha iyi bir seviyeye ulaşması ile ilgili özel çalışmalarımız var onlara devam ediyoruz. İnşallah çalışmalarımız da tesirli olur. Bütün bölge için, sadece Diyarbakır için değil. Burada gençlerimizin çok daha öz güven ile çok daha ciddi bir şekilde donanımlı olarak yetişmesini ve geleceğin yeni Türkiye’sinin kurulmasında da bu bölgenin insanının daha büyük bir şekilde katkısı olması için mücadele edeceğiz inşallah” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bilal Erdoğan, “Çözüm süreci aslında bu süreci istismar etmek isteyenlerin biraz boyunduruğu altına sokulmak isteniyor. Biz bu sürece inanıyoruz. Hakikaten cumhurbaşkanımız bu süreci bütün riskleri göz önüne alarak bugünlere getirdi. Biz de onun liderliğinde bu sürecin inşallah sonuca ulaşacağından buralarda muhabbetin egemen olacağından şüphemiz yok. Bunu istismar etmek isteyenlere prim vermememiz gerekiyor. Bunlara prim vermezsek hakikaten bu sadece sevgi üzerine inşa edilecek.

İnsanların birbirine yakınlığı üzerine inşa edilecek. Zaten burası İslam dininin Anadolu topraklarında en erken neşvünema bulduğu şehrimiz Diyarbakır. Bu yüzden sanıyorum biz dinimizin bu kardeşlik mesajını, muhabbet mesajını benimsediğimiz sürece de bu çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını, istismarcıların boyunduruğundan kurtulması daha mümkün olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bilal Erdoğan, konuşmasının ardından toplantının yapılacağı otele hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi