Bilden kesin!

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halis Bilden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü aday tanıtım toplantısında, Bilden’in ismini açıklayacak. Uzun yıllar TİGEM ve AFAD Daire Başkanlığı görevini yürüten Mimar Bilden, Diyarbakır’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına resmi olarak müracaat tek isim olarak biliniyor. Aday belirleme sürecinde İl Başkanlığı görevinden el çektirilen Şerif Aydın’la çekişen Bilden’in adaylığının kesinleşmesinde, Diyarbakır Milletvekillerinin rolünün büyük olduğu öğrenildi.

Bilden kesin!

AK Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerde yarışacak adaylarıyla ilgili çalışmaları tamamlarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında, Halis Bilden’de karar kıldı. Bugün yapılacak olan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ismi açıklanacak Bilden’in adaylığında, Diyarbakır milletvekillerinin büyük rol aldığı öğrenildi.

Yerel seçimlerde geri sayım başlarken, siyasi partilerdeki aday belirleme süreci de hız kazandı. Gözlerin odaklandığı iktidar partisi AK Parti’deki aday belirleme de sona doğru gelindi. Beklenen 48 İl’in Belediye Başkan adayları için nefesler tutulurken, gözler bugün Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplantı saat 14.00’de başlayacak. Tanıtıma 24 saat kala Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda İl’in Belediye Başkan adayı, belli oldu.

MİLLETVEKİLLERİNİN DESTEĞİ

Diyarbakır Milletvekili M. Galip Ensarioğlu, M, Sait Yaz ile Suna Kepolu Ataman’ın ortak görüşü ve Parti Genel Merkezinin yürüttüğü saha araştırmaları sonucunda Halis Bilden isminde karar kılındı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden olurken, bugünkü toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ismi açıklanacak. Bilden’e dün akşam saatlerinde resmi tebliğ yapıldı.

SEÇİMDE BİLDEN YARIŞACAK

Aday adaylığına Parti İl başkanlığına resmi başvuru yapan tek isim olarak bilinen Bilden’ın yansıra, görevden el çektirilen İl Başkanı Şerif Aydın da adaylık için büyük uğraşlar verdi. Ancak Milletvekillerinin itirazı üzerine, adaylığı uygun görülmedi.

BİLDEN KİMDİR?

Halis Bilden kimdir?

Halis Bilden 12 Ekim 1968'de Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde doğdu. Kazıktepe Köyü İlkokulu (1979) ve Diyarbakır İmam Hatip Lisesini bitirdikten (1988) sonra Dicle Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesinde tamamladı.1994-1995 yılları arasında İstanbul Pendik Belediyesinde Mühendis, 1996–1999 tarihleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1999–2000 yıllarında askerlik görevini ifa etti.

GÖREV YAPTIĞI KURUMLAR

2001–2004 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanı, 2004-2005 yılları arasında Adana Seyhan Belediyesinde Teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 2005–2006 yılları arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2006 yılında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığına vekâleten baktı. 2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına atandı. 2007-2008 yıllarında Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. 2008 yılında Et ve Balık Kurumu Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 13.05.2008 tarihinden itibaren Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

DEM’İN ADAYI KİM OLACAK

Bilden’den sonra gözler DEM’in adayının kim olacağına çevrildi. Aday belirmeye yönelik yürütülen ön seçim sonucları önceki gün sona eren DEM’in Parti Yönetiminin yaptığı istişare toplantısı sonrasında, ay sonunda adayların açıklanması bekleniyor.

HÜDA-PAR, DEVA VE YENİDEN REFAH

Burada, HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Mersin Milletvekili Faruk Dinç’i, DEVA ise Prof. Dr. Cenap Ekinci’yi, Yeniden Refah Partisi ise Hikmet Kaplan’ı aday olarak göstermişti.

AK PARTİ DİĞER İL ADAYLARI

Dün kesinlik kazanan AK Parti’nin diğer 8 büyükşehir belediye başkan adayları şu isimlerden oluştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Kocaispir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut başkan Fathi Şahin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel, Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayı Ahmet metin Genç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay- Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er.

Kaynak: Diyarbakır Söz