Bilgievinde organ bağışı semineri

Bilgievi ve Akademi Lise öğrencilerine; ‘’Organ Bağışı ve Organ Nakli ’’ Semineri verildi.

Bilgievinde organ bağışı semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı eğitimlerine ve sosyal-kültürel çalışmalarına devam eden Bilgievi ve Akademi Lise öğrencilerine ‘’Organ Bağışı’’ Semineri verildi.

ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

Seminerler her eğitim yuvanın kendi seminer salonlarında ve dersliklerinde verilirken seminerlere çok sayıda öğrenci katıldı. İl Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller; hazırladıkları ‘’Organ Bağışı ve Organ Nakli ’’ çeşitli çalışmalarla organ bağışına ve organ nakline dikkat çekti.

BİR HAYAT KURTARMAK

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli personeller; öğrencilere teorik bilgiler ve çeşitli sunumlarla konunun önemine dikkat çekerken organ bağışı ve organ naklinin yaşam kurtardığını, çok sayıda hastanın organ bağışından organ nakli beklediğini belirtti. Görevli personeller; öğrencilerin merak ettikleri tüm konularda öğrencilerin sorularını yanıtlarken organ bağışlarının nerelerde yapıldığı konusunda da bilgi verdi.

Öğrenciler; organ nakli bekleyen hastalar için dua ve iyi dileklerde bulunurken hayat kurtaralım farkındalıkları oluşturdu.

Haber: Yılmaz BEKLEYEN

Kaynak: Diyarbakır Söz