Bin kişi işe alınacak!

Kendisi daha Diyarbakır'a gelmeden "müjdeli" haberleri gelmeye başladı. Bakan Cevdet Yılmaz, İŞKUR'un toplum yararına çalıştırmak üzere bin kişiye ek olarak işe alacağı müjdeledi.

Bin kişi işe alınacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti’den Diyarbakır Milletvekili adayı olmasının ardından, Diyarbakır ile ilgili toplum yararına çalışma programları yürüttüklerini, ilk olarak bu programla bin kişinin tahsis edildiğini söyledi.

BAKAN YILMAZ ADAYLIĞINI DEĞERLENDİRDİ         

Bakan Yılmaz katıldığı Kanal 7 Tv Başkent Kulisi programında Diyarbakır adaylığını değerlendirdi. Diyarbakır’a aday olmanın gerçekten çok önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır’ın tarihiyle, kültürüyle, ağırlığıyla bölgenin çok önemli bir merkezi olduğunu belirterek, Bingöl’le iç içe bir il olan Diyarbakır’ı temsil etme şerefine kavuşmak istediğini belirtti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm süreciyle birlikte, yeni ekonomi politikalarıyla, özellikle de, üretim ve istihdam odaklı projelerle Diyarbakır’ı 21. yüzyılda da çok farklı bir yere taşıyacaklarını ifade etti.

DİYARBAKIR'I FARKLI YERE TAŞIYACAĞIZ

Aday olur olmaz Diyarbakır için yaptığı ilk işin İŞKUR Genel Müdürünü aramak olduğunu belirten Bakan Yılmaz, Diyarbakır’la ilgili toplum yararına çalışma programları yürüttüklerini ilk olarak bu programla bin kişinin tahsis edildiğini söyledi. Bu sayının Diyarbakır ili için çok az olduğu düşüncesiyle, Faruk Çelik Bakandan ve İŞKUR Genel Müdüründen ilave bir çalışma için ricada bulunduğunu ve böylece ilave bin kişinin daha tahsis edildiğini, bunu önümüzdeki günlerde ilçeler bazında bir dağılım yapıp değerlendireceklerini ifade etti.

Diyarbakır’la ilgili ana perspektifinin, daha kalıcı istihdam imkanları oluşturmak olduğunu belirten Bakan Yılmaz, özgürlüklerin arttığı, demokrasinin geliştiği bir ortamda, manevi değerleri de güçlü bir şekilde tutarak istihdam imkanlarını geliştirmek istediklerini belirtti.

SEKTÖREL KALKINMAYA ÖNEM VERİLECEK

Diyarbakır’ın çok hızlı harekete geçirilecek önemli alanları olduğunu belirten Bakan Yılmaz, tekstil kent gibi projelerden, çağrı merkezlerine, mermercilik gibi Diyarbakır’ın önemli alanlarını daha yüksek katma değerli hale getireceklerini, tarım ve tarıma dayalı sanayiye kadar, turizme kadar çok geniş bir potansiyeli olan Diyarbakır’a, huzur ortamı ve çözüm süreciyle birlikte, yeni projelerle çok daha geniş istihdam imkanları oluşturma gayretinde olacaklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler