Bir aile daha!

Gaziantep'ten 7 yıl önce dağa götürülen kızı için gelen anne Sevil Esendemir "Polise, askere gidip teslim ol. Hepimiz seni bekliyoruz"

Bir aile daha!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 512'nci gününde sürüyor.

BİR AİLE DAHA KATILDI

Gaziantep'ten 7 yıl önce 20 yaşında dağa götürülen kızı için gelen anne Sevil Esendemir de oturma eylemine dahil oldu.

SEN TEYZE OLDUN, HEPİMİZ SENİ BEKLİYORUZ'

Kars'ta Kafkas Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisiyken, 2014 yılında, kaçırılan kızı Büşra için o tarihte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çocukları kaçırılan annelerin düzenlediği evlat nöbetine de katılan Sevil Esendemir'in HDP binası önüne gelmesiyle aile sayısı, 194 oldu. 7 yıldır kızından haber alamadığını belirten Esendemir, "Malatya'ya geçiş yapacaktı. Kaçırdılar kızımı. 20 yaşındaydı. 7 yıldır haber yok. Hiç görüşemedik. Bu insan hakları nerede? Ben bunu merak ediyorum. Ona hasretiz. Ben hastayım. İnşallah gelirsin kızım. Seni bekliyoruz annem. Baban, ben ve kardeşin bekliyoruz. Yeğenin oldu, sen teyze oldun. Hepimiz seni bekliyoruz. İnşallah bizi görürsün de gelirsin. Seni çok özledim çok. Kokunu özledim. Zaten unutmuyorum hiç kokunu. Hiç korkma kızım. Seni korkutuyorlarsa emniyete veya askere teslim ol. Korkma anneciğim, bekliyoruz seni" dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz