Bir günde iki kongre

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır’da partisinin İl Kongresini Ağustos ayında gerçekleştireceklerini ve 17 ilçenin 16’sının ilçe başkanlarının atandığını belirterek, “Olası bir erken seçime hazırlıklı girmek istiyoruz” dedi.

Bir günde iki kongre

Gelecek Partisinin Kayapınar ve Bağlar ilçe kongreleri bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Tek liste hainde gidilen seçimlerde Kayapınar İlçe Başkanlığına Gani Cihan Erer, Bağlar İlçe Başkanlığına ise Ramazan Delidolu seçildi.

Kongrelere katılan Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yaptığı açıklamada, parti olarak Diyarbakır’da ciddi bir teşkilatlanma süreci geçirdiklerini söyledi.

“DİYARBAKIR’DA BU SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE TAMAMLADIĞIMIZA İNANIYORUZ”

Olası bir erken genel seçime hazırlıklı olmak için kongre süreçlerini tamamlamak üzere olduklarına değinen Altaç, “Kayapınar ve Bağlar ilçelerimizin kongrelerini gerçekleştirdik. Diyarbakır’da 17 ilçemizin 16’sının ilçe başkanları atamış durumdayız. Yani Siyasi Partiler Kanununa göre artık İl Kongremizi yapabilecek durumdayız. Çok ciddi bir teşkilatlanma süreci yaşadık. Arkadaşlarımızdan aldığımız destekle süreci tamamladık. Temel hedefimiz İl Kongresini Ağustos ayının ortalarında gerçekleştirip, parti olarak yani Genel Merkez boyutuyla Eylül ayı ortalarında Büyük Kongremizi yapmış olacağız. Olası bir erken seçime hazırlıklı girmek istiyoruz. Şuna inanıyoruz. Siyasi partilerin en temel en güç kaynağı teşkilatlanmalardır ve teşkilatlanmalar olarak da biz Diyarbakır’da bu süreci en iyi şekilde tamamladığımıza inanıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLAR UMUT İÇİNDE BİZLERİ BEKLİYOR”

Gerçekleştirdikleri kongrelerde vatandaşların umudu haline geldiklerini aktaran Altaç, şöyle konuştu;

“Hedefimiz, Türkiye’deki bütün sorunların çözüm noktasında önerisi olan Gelecek Partisinin hem bölgede hem de bütün Türkiye’de en güçlü şekilde yönetecek kadroları iş başına getirme gayretidir. Teşkilatlar olarak amacımız ve gayemiz budur. İnşallah bunlarda başarılı olacağız. Dün Ergani ve Eğil kongrelerimizi gerçekleştirirken şunu gördük, vatandaşlar umut içinde bizleri bekliyor. İnşallah bizlerde bu umudu gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin geleceğini Gelecek Partisi kadroları tayin edeceğine inanıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler