Bir haftadır kayıptı

7 gündür kendisinden haber alınamayan, eşinin polise kayıp ihbarında bulunduğu iki çocuk annesi Şerifa Çiçek ölü bulundu.

Bir haftadır kayıptı

Ahmet DEMİR/Yılmaz YAŞAR

DİYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde ikamet eden ve 7 gündür kendisinden haber alınamayan iki çocuk annesi Şerifa Çiçek’in, evine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta cansız bedeni bulundu. Eşi hakkında kayıp ihbarında bulunan Mehmet Çiçek, benim için değil, çocukların için eve dön” çağrısı yerel ve ulusal basına da yaptığı açıklamayla yansımıştı. Çiçek’in ölüm nedeni araştırılıyor.

4 YAŞINDAKİ KIZININ TELEFONUYLA

Merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Çiçek, 6 yıllık eşi Şerifa Çiçek'ten 12 Aralık'tan beri haber alamadığını iddia etmişti. Kızı Esma'nın (4) telefon ile kendisini araması ile işten izin alarak eve döndüğünü söyleyen Mehmet Çiçek, 3 aylık oğlu Enes ile kızını yalnız başına bulduğunu ileri sürmüştü

12 ARALIKTAN BERİ HABER ALINAMIYORDU        

Eşinin cep telefonunu kızına verip, evden ayrıldığını söyleyen Çiçek, yakınlarına eşinin evi terk ettiğini bildirdiğini, yakınlarının desteğiyle mahallede yapılan aramalarda herhangi bir izine rastlanılmaması üzerine durumu polise bildirdiğini açıklamıştı. 12 Aralık’ta Polise yapılan kayıp başvurusundan sonra Şerifa Çiçek'in bulunması için çalışma başlattılmıştı.

HER ŞEYİ BOŞVER, ŞU ÇOCUKLAR İÇİN GEL

Yerel ve ulusal basına eşinin kayıplara karışmasıyla ilgili açıklamada bulunan Çiçek, eşine şöyle seslenmişti; “Annem ve kız kardeşim çocuklara bakıyorlar. Mamayla besliyorlar artık. Şerifa gelsin, çocuklarını bir görsün. Hiç mi çocuklarını özlemedi? Hiç mi aklına gelmiyor, göğsü ağrımıyor mu? Ben kıyamam, erkek halimle yapamam öyle bir şey. Bak kafayı yesem de çıldırsam da birine de kaçsam, ben ne yaparsam yapayım kıyamam bunlara. Beni, aileni, ailemi, her şeyi boşver ama şu çocuklar için gel.”  Esma ise annesini çok özlediğini ve onu beklediğini söyledi.

ÇİÇEK’İN CESEDİ BULUNDU

Diyarbakır’ın günlerdin gündemini meşgul eden ve basına “kayıp haberleri” yansıyan Şerifa Çiçek’ten acı haber geldi. Çiçek'in evine yaklaşık 10 kilometre mesafede Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesi'nde yüksek gerilim hattına bakım ve onarım için gelen ekipler, elektrik direğinin altında bir kadının hareketsiz yattığını gördü.

CESEDİN TEŞHİSİ YAPILDI

İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde kadının öldüğünü tespit etti. Yapılan incelemede, cesedin Şerifa Çiçek'e ait olduğu belirlendi.

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİDE ÇIKACAK

Çiçek'in cenazesi, otopsi için adli tıp kurumu morguna götürüldü. Burada yapılacak otopsi sonrasında Çiçek’in ölüm nedeni belirlenecek. Vücudunda herhangi bir darp ve yara izi bulunmayan Çicek’in, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmiş olabileceği düşünülüyor. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, Çiçek’in eşi Mehmet ile bazı yakınlarının da ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz