Görüş Bildir

Bir inat uğruna 125 milyon TL çöp oldu!

Diyarbakır’da depremzedeler için Dicle Nehri kıyısına kurulan çadır kent, kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel nedeniyle geçici olarak boşaltıldı. Alınan ani bir kararla çadır kent tasfiye edildi. Çadır ve alt yapı gibi hizmetlerin götürüldüğü bölgeye harcanan milyonlar ise çöp oldu.

Bir inat uğruna 125 milyon TL çöp oldu!

Diyarbakır'da bir süredir etkili olan kuvvetli sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkilerken, Diyarbakır merkeze çok yakın mesafede geçen Dicle Nehri kıyısına depremzedeler için kurulan çadır kent, 15 Mart'ta yaşanan selin ardından apar topar tahliye edilmişti. Sular altında kalan 4200 çadırın kurulu olduğu bölgede depremzedeler adeta karga, tulumba akşam saatlerinde geçici olarak Yeşilay binasına yerleştirilmişti.

Burada yaşayan aralarında hamile kadın ve bebeklerin de bulunduğu 450 ailenin yağışların kesilmesinden sonra yeniden aynı bölgeye yerleştirilecekleri valilik tarafından duyurulmuştu. Ancak öyle olmadı. Mehmetçik tarafından bin bir zahmetle kurulan çadırkentin ömrü 23 gün sürdü.

YASAK KONULMUŞTU

Her yıl Mart, Nisan ve Mayıs aylarında şiddetli bahar yağmurları ile birlikte kar sularının erimesiyle Dicle Nehri ile birleşen derelerdeki su taşkınları ve nehirdeki suyun debisinin yükselme riski nedeniyle olası bir facia ihtimaline karşı çadır kentin tasfiye edildiği öğrenildi

Ailelerin sadece 23 gün kaldığı çadırkente AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve DEDAŞ elektrik ve su başta olmak üzere alt yapı hizmeti götürmüş ve toplam 125 milyon lira civarında harcama yapılmıştı.

Ailelerin bir kısmı kamuya ait misafirhanelere yerleştirilirken, bir kısmı da yakınlarının yanına yerleşti. Diyarbakır'da çadırda kimse kalmadı. Bu kararla birlikte STK'ların tüm uyarılarına rağmen nehir kenarına çadır kent kurma inadıyla 125 milyon liralık kamu kaynakları da heba oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi