Bir odada 6 kişi!

Siverek ilçesinde, hepatit hastası 37 yaşındaki dört çocuk babası yıkılan evi ve işsizliği için yardım bekliyor.

Bir odada 6 kişi!

>Siverek ilçesinde geçen haftalarda şiddetli yağış yüzünden evi yıkılan ve başvurduğu kurumlardan olumlu cevap alamayan Karataş ailesi 4 çocukla tek odada yaşamaya devam ediyor. Hayriye Mahallesi 32.Sokakta oturan Karataş ailesinin içler acısı durumu yürek sızlattı. İki yıldır işsiz, Hepatit b hastası ve bel rahatsızlığı yüzünden ağır işler yapmayan baba Karataş, yardımseverlerden yardım bekliyor.

>HEPATİT HASTASI VE BEL RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN İŞ YAPAMIYOR

>Yaşadığı kötü durumu anlatan Yılmaz Karataş, evinin 11-12 gün önce şiddetli yağış yüzünden yıkıldığını ve oğlu ile eşinin çöken tavanın altından son anda kurtulduğunu belirterek, yardım için belediyeye gittiklerini belediyeden yardım istediklerini, belediyenin sadece yıkılan yere malzeme verebileceğini söyledi.

>Karataş, imkânı olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Zaten imkânım olsa kendim yapar kimseden yardım talep etmezdim. Belediye bize yıkılan yer için malzeme vereceklerini söyledi. Fakat çökmeden dolayı diğer oda hasar gördü, oturulamaz halde o yüzden hepsinin bir anda yapılması lazım. Belediyenin verdiği malzemenin yapılması için işçi lazım ben işçi parası veremiyorum, rahatsızlığımdan dolayı da kendim çalışamıyorum. İki yıldan beri işsizim, Hepatit b taşıyıcısıyım bel fıtığım var ağır işlerde çalışamıyorum normal restoran işleri de kanunen yasak, bulaşıcı hastalığımdan dolayı. Şuan evde ben, eşim ve dört çocuğumla burada kalıyoruz, mağduruz."

>ANNE KARATAŞ; GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

>Anne Meral Karataş yaşadıkları acıları anlatırken, şu ifadelere yer verdi;”Geçen haftaydı, sabah saat 6’da çocuğumu okula hazırlıyordum yağmur her yağdığında duvarımız öne doğru geliyordu. Oğlumla birlikte odadan çıkmamızla salona geçmemiz arasında 1 dakika olmadan tavan çöktü ben ve oğlum çok şükür sağ salim kurtulduk."

>Belediye ve bir vâkıfa başvurduğunu ama kimsenin yardım etmediğini yaşlı gözlerle anlatan anne Meral Karataş, sözlerine şöyle devam etti; “Belediyeye gittik, her yere gittik yardım için herkes 'yapamıyoruz' dedi. Eşin genç dediler özürlü durumu yok dediler diye kimse yardım yapmıyor. İş olsa zaten kendisi çalışacak durumumuz olsa zaten belediyeye gitmezdik nereye gittim ise kapılar yüzüme kapandı. Yardım almamız için yaşlı veya özürlü olmamız gerekiyormuş. Yetkililerden yardım bekliyoruz, ev çamur içinde kaldı. Bir odada altı kişi kalıyoruz.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz