Görüş Bildir

Bir yatakta 3-4 hasta!

Diyarbakır Çocuk Hastalık Hastanesi Acil bölümüne gelen hastalar, yatak eksikliği nedeniyle, aynı yatakta tedavi ediliyor. Bir yatakta 3-4 hasta çocuğun tedavisinin yanı sıra, bazı hastalar da sandalye ve sedye üzerinde tedavi ediliyor

Bir yatakta  3-4 hasta!

Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluk hasta yakınlarını çileden çıkardı. Acil servisteki yoğunluk nedeniyle bir yatakta birden fazla çocuk hasta yatırılarak tedavi edilmek zorunda kalınıyor.

Doğu ve Güneydoğu bölgesine hitap eden Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki kapasite yetersizliğin her mevsimde kendini hissetirmeye devam ediyor. Her gün yüzlerce hastanın başvurduğu Çocuk Hastanesi Acil Servisinde tedavi odalarındaki yatak yokluğu nedeniyle bir yatakta üç-dört hasta yatırılmak zorunda kalınıyor.

‘‘OLACAK GİBİ DEĞİL’’

Özellikle yaz aylarında yoıun bir hasta trafiğinin yaşandığı Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki çarpıklığı giderilmemesine hasta yakınları isyan ediyor. Bir yatakta üç hastanın tedavi edilmesinin hangi çağa yakıştığını ifade eden Hasta Yakınları, "Birileri bu rezaleti görsün. Bir yatakta birden fazla çocuk yatırılıyor. Neymiş yatak yok. Servislerdeki dolulukta aynı. Buraya sağlıklı gelen hasta ve ölümcül olarak çıkıyor. Kaç gündür burdayız durum aynı. Hangi çocuk hangi hastalıktan dolayı yatırılıyor belli değil. Çocuklar birbirinden aldıkları bulaşıçı hastalıklar yüzünden daha bin hasta oluyorlar. Yetkililer bu duruma bir el atsın" diye tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde ateşi çıkan kızını acil servise göterin bir vatandaş ismini vermeden; ‘‘Ben kızımı buraya iyileşsin diye getirdim. Şimdi hasta olmaması için, hastaneden taburcu etmeye çalışıyorum. Ama bir türlü yapamıyorum. Çaresizlik içerisindeyiz. Diyarbakır metropol bir kent ama vaziyet böyle’’ dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi