Görüş Bildir

Bitlis'te hayat durdu

Kent merkezinde kar kalınlığı 2 metre 40 santim olarak ölçüldü

Bitlis'te hayat durdu

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ''Bitlis-Baykan, Güroymak, Adilcevaz, Tatvan ve Mutki karayolları kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı'' dedi.

Vali Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok karayolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Vatandaşlardan yola çıkmaması isteyen Yılmaz, şöyle devam etti:

''Bitlis-Baykan, Bitlis-Güroymak, Bitlis-Adilcevaz, Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Mutki karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Bu ana arterlerin açılması için çalışma yürütülüyor. Ayrıca Bitlis-Mutki karayolunun 8. kilometresinde çığ düştü. Yolda bir minibüsün mahsur kalmış. Ekiplerimiz bu araca ulaşmaya çalışıyor. Kar yağışından dolayı, çok sayıda köy yolumuz da kapandı.''

Kentte kar yağışından dolayı şehir içi minibüslerin de çalışamadığını ve mahallelere ulaşım sağlanamadığını kaydeden Yılmaz, yolların kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

-Eğitime kar engeli-

Öte yandan, yoğun kar yağışından dolayı, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması Bitlis merkezde ve Güroymak'ta 2, Tatvan, Hizan ve Adilcevaz'da ise 1 gün eğitime ara verildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kentte 2 metre 40 santimi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 2 metre 55 santime ulaştığını kaydetti. Yetkililer, yüksek kesimlerde kar miktarının fazla olmasından dolayı vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi