Bombalı aracı böyle bıraktı!

Bağlar'da polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. 7 polis şehit oldu, 13'ü vatandaş 27 kişi yaralandı. Terörist saldırıda, kullanılan beyaz renkli bombalı araç mobese kameralarına böyle yakalandı.

Bombalı aracı böyle bıraktı!

Bağlar'da polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bomba yüklü araç uzaktan kumanda ile patlatıldı. 7 polis şehit oldu, 13'ü vatandaş 27 kişi yaralandı. Terörist saldırıda, kullanılan beyaz renkli bombalı araç mobese kameralarına böyle yakalandı.

Saldırı, merkez Bağlar ilçesinin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi'nde, saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret öncesi, teröristlerin yol kenarına park ettiği bomba yüklü araç, başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet'e ait zırhlı midibüsün Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Diyarbakır'ın her yerinde duyulan tahrip güçü yüksek bombaların patlatıldığı saldırıda, 7 polis memuru şehit olurken, 14'ü polis, 13'ü vatandaş olmak üzere 27 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

O OTOMOBİL KAMERALARDA

Soruşturma kapsamında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin ise incelenmesi sürüyor. Polis, bombalı saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor. Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor.

SALDIRI DİYARBAKIR HALKINA YAPILMIŞTIR

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demet Gülsarı ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'dan bombalı saldırı ile ilgili bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kameraların karşısına geçerek saldırı ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yılmaz, "Saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı hepimize karşı yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı Diyarbakır ve Diyarbakır halkına karşı yapılan bir saldırıdır. Biz Diyarbakır'ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışırken, birileri de Diyarbakır'ı yakıp yıkmak için saldırıyor." dedi.

DİYARBAKIR'da PKK'lı teröristler dün akşam saatlerinde, polis servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 7 polis memuru şehit oldu, araçtaki diğer 14 polis ile çevredeki 13 vatandaş yaralandı. Hastanelere kaldırılan 17 yaralı tedaviye alındı.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Saldırı, merkez Bağlar İlçesi'nin kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şanlıurfa karayolu üzerindeki Bağcılar Mahallesi'nde meydana geldi. Diyarbakır'a başka illerden takviye olarak gelen polisleri taşıyan Çevik Kuvvet'e ait zırhlı midibüs saat 17.00 sularında, Evrim Alataş Caddesi üzerinde kavşağı döndüğü sırada, teröristlerce daha önce yol kenarına park edilen bomba yüklü arac uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

BÜYÜK PATLAMA ŞEHİT

Şiddetli patlamada midibüs büyük hasar görürken araçta bulunan 21 polisten 7'si şehit oldu, 14 polis ile çevrede bulunan 13 sivil vatandaş yaralandı. Bomba yüklü araç parçalanırken çevredeki binalarda hasarlar oluştu.

7 ŞEHİT 27 YARALI

Diyarbakır'ın dört bir tarafından duyulan patlama olayı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, takviye polis ekipleri ile itfaiye sevk edildi. Yaralılar polis ve vatandaşlar ambulanslarla kentteki olay yerine en yakın resmi ve özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı polislerden 3'ü ile bir vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının meydana geldiği bölge polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi ile kapatıldı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

VALİLİK: 7 ŞEHİT, 27 YARALI VAR

Diyarbakır Valiliği, polis servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 7 polis memurunun şehit olduğunu, 13'ü polis 27 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik devam eden çalışmalar için ilimizde geçici olarak görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi 1216 Sokak üzerinden geçişi esnasında servis aracına yönelik bomba yüklü araç ile saldırı düzenlenmiştir. Düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 emniyet mensubu şehit olmuş, 13 emniyet mensubu ile 14 vatandaşımız yaralanmıştır. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız tedavilerinin yapılması amacıyla hastaneye kaldırılmıştır. Hastanelerde tedavileri devam eden emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

SALDIRI DİYARBAKIR HALKINA YAPILMIŞTIR

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demet Gülsarı ile birlikte Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'dan bombalı saldırı ile ilgili bilgi alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kameraların karşısına geçerek saldırı ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yılmaz, elim bir terör saldırısı ile karşı karşıya olduklarını, özel harekat polislerini taşıyan servis aracına bomba yüklü araç ile düzenlenen bombalı saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 13 polis ile yine 1'i ağır 14 sivilin yaralandığını söyledi.

Olay ile ilgili araştırma ve incelemenin sürdüğünü söyleyen Yılmaz, "Saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı hepimize karşı yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı Diyarbakır ve Diyarbakır halkına karşı yapılan bir saldırıdır. Biz Diyarbakır'ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışırken, birileri de Diyarbakır'ı yakıp yıkmak için saldırıyor. Bunlar ne yaparsa yapsın birliğimizi bozamayacaklar. Terör neyi amaçlıyorsa bizde tersini yapmaya devam edeceğiz. Terörü hep birlikte lanetlemeliyiz. Bu mesele karşısında amasız, lakinsiz, fakatsız tavır almalıyız" dedi.

O OTOMOBİL KAMERALARDA

Soruşturma kapsamında polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı, çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinin ise incelenmesi sürüyor. Polis, bombalı saldırının beyaz bir otomobille gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor. Çevredeki güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, olayın gerçekleştiği noktaya beyaz renkte otomobili park eden kişinin araçtan uzaklaşması anı yer alıyor. Görüntüde yer alan kişinin saldırının faili olduğu değerlendiriliyor. Polis ekipleri söz konusu şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

NUSAYBİN'DE BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır'daki bombalı saldırının bir benzeri akşam saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Dün haber yapmak ve görüntü almak isteyen bir grup gazetecinin de içerisinde bulunduğu zırhlı araç, saat 16.00 sıralarında Dicle Mahallesi'ndeki bir sokaktan geçerken, PKK'lıların yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, zırhlı araçta bulunan gazeteci ve güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, durumu ağır olan 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yaralı 7 kişi Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

KORUCUBAŞININ OĞLU VURULDU

Öte yandan, Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Şırnak merkezde dün saat 14.30 sıralarında, İsmet Paşa Mahallesi'nde bulunan evlerinden, hava almak için çıkan Bayram Tatar ve 2 akrabası, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bayram Tatar olay yerinde hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulans ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BABASI KORUCUBAŞIYDI

İsmet Paşa Mahallesi'nde kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla, köy korucularının da katıldığı operasyon başlatılırken, zaman zaman sıcak temas sağlandığı öğrenildi. Sokağa çıkma yasağı uygulanmasına rağmen bölgede köy koruculuğu yapan ve akraba olan Tatarlar'ın genelde kaldığı İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşayanlar, yasak öncesi evlerini terketmemişti. Hayatını kaybeden Bayram Tatar'ın babası Mehmet Tatar'ın da korucu başı olduğu belirtildi.

YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMA

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Orman Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonlar sırasında bugün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle yaralanan Özel Harekat polisi İdris Polat şehit düştü. Şehit polis İdris Polat'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Amasya'ya uğurlanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz