BŞT Xulame Du Xwedi'nin prömiyerini yaptı

1.Amed Tiyatro Festivali kapsamında Cegerxwin Kültür Merkezi’nde Duhok’tan gelen Koma Şenoya Qefes-Rek adlı oyunu sahnelerken, Şehir Tiyatrosu’nda DBŞT oyuncuları Xulame Du Xwedi (İki Efendinin Uşağı) adlı oyunu sahneledi.

BŞT Xulame Du Xwedi'nin prömiyerini yaptı

Amed Tiyatro Festivali ile salonlar tıklım tıklım doldu. Görkemli açılış gecesinden sonra dün de Duhok’tan gelen Koma Şanoye grubu Maryo Frati’nin yazdığı Qafes-Rek adlı oyununu Cegerxwin Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşturdu.

PROMİYERİ YAPTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da, DBŞT sahnesinde 18. Yüzyılda yaşamış İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin “Xulame Du Xwedi (İki Efendinin Uşağı)” adlı oyununun prömiyerini yaptı. Oyunda paranın en geçerli değer olduğu ilişkileri paranın belirlediği, hatta aşkların alınıp satıldığı bir dünyayı anlatır.

SALON DOLDU TAŞTI

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün’ün yönettiği iki perdelik oyunu izlemek için salon dolunca aralara sandalyeler konuldu.

Öte yandan Kürt Tiyatrosu’nun 20 yıldın bu yana zor koşullarda sahnelediği oyunların afişleri DBŞT’deki Sergi Salonu’nda gezilebilir. Tiyatro festivali 6 Mayıs’a kadar sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz