Bu kadarına da pes!

Diyarbakır’da akıllara durgunluk veren olay il içi okullar arası basketbol müsabakalarında yaşandı. Olayı öğrenir öğrenmez harekete geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut,soruşturma başlattı.

Bu kadarına da pes!

Basketbol müsabakalarında görev yapmayan hakemleri ‘ görev yapmış’ gibi gösterip para kazandırdılar. Bu skandal olay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği okullararası spor müsabakalarının basketbol branşında yaşandı. Bugüne kadar örneğine ilk kez rastlanan yolsuzluk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut’a gelen iddialar sayesinde ortaya çıktı. İddialar üzerine maç görevlendirme yazılarını ve müsabaka cetvellerini inceleyen Umut, 10 müsabakada hayali hakem görevlendirildiğini tespit etti.

                                      

UMUT, BASKILARA ALDIRIŞ ETMEDİ

Hakem görevlendirmesi yapan kurul ve basketbol il temsilciliği hakkında soruşturma başlatan Umut, olayı Basketbol Federasyonu’nu da bilgilendirdi.

Yaşanan yolsuzluğun üstünün kapatılması ve yasal işlem yapılmaması için baskı yapılmaya çalışıldığı ancak İl Müdürü Umut’un bu konuda taviz vermediği öğrenildi.

Basketbolda yaşanan bu skandalın ortaya çıkmasından sonra hakkında şaibe iddiası olan diğer branşlara da çevrildi. Bu konuda da inceleme yapılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz