'Bu memlekette barışı Kur'an sağlıyor'

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerif'i olarak bilinen tarihi Ulu Camii'nde yoğun katılımla Cuma Namazı eda edildi.

'Bu memlekette barışı Kur'an sağlıyor'

Ulu Camii  imam-hatibi Mehmet Sait Yaz, son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortamın hedeflerine vurgu yaptı. Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade eden Yaz, peygamberi iyi anlayıp hayatının hayatımıza uygulanması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'ın, metfun bulunduğu sahabeleri ile ün yaptığını söyleyen Yaz, “Dinin memba-ı merkezi burasıdır.  Kur'an'ın temsil edildiği şehir Diyarbakır'dır. Burası bozulursa bütün Güneydoğu ve Türkiye bozulur.  Şu Ulu Cami kapısı sadece Güneydoğu'ya değil Türkiye'ye açılan iman kapısıdır. Buraya Kur'an gelirken batıya gelmemişti. Buradan iman gitti batıya. Hani güneş doğudan doğar ya, Kur'an güneşi de Diyarbakır'dan doğdu. Ya rab sen bu güneşin engellenmesi için uygulanan hiç bir buluta müsaade etme. Kur'an'ın nurunu hiç kimse engelleyemez. Bu Kur'an o kadar bize lazım ki; biz bu Kur'an'ı beynimizin ve kalbimizin içine koymamız ve saklamamız lazım.” dedi.

“Bu memlekette barışı Kur'an sağlıyor ve sağlayacak da”

Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığı kardeş yaptığına vurgu yapan Yaz şöyle devam etti: “Çünkü Kürtleri, Zazaları, Türkleri ve Arapları kardeş yapmıştır Kur'an. Bu memlekette barışı Kur'an sağlıyor ve sağlayacak da. Çünkü Kur'an bizi kardeş yapmıştır. Kardeştik küstük, darıldık, kavga ettik, aldatıldık şimdi barışıyoruz. Batıya inat ABD'ye inat barışıyoruz, İngiltere'ye israil'e ve Rusya'ya inat barışıyoruz. Size müjdeler olsun Ramazan Bayramı gelmeden biz barış bayramını kutlayacağız inşallah. Yeniden kardeş olacağız. Yeniden siper olacağız Diyarbakır'dan Kur'an bayrağını batıya yeniden götüreceğiz Allah'ın izni ile. Rabbim bizim birliğimizi sağlasın, bu birliği bozmaya çalışanlara da rabbimiz fırsat vermesin inşallah.”

Kaynak: Diyarbakır Söz