Bu nasıl eğitimci!

Diyarbakır’da bir öğretmen ilköğretim 7.sınıf öğrencisini tekme tokat döverek hastanelik etti.

Bu nasıl eğitimci!

Öğretmen, ders sırasında yaramazlık yaptığı gerekçesiyle bir öğrenciyi hastanelik etti. Olay, merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Mehmet İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre 7/A sınıfı öğrencisi E.K, yere düşen test kağıdını yerden almaya çalıştığı sırda Fen ve Teknoloji Öğretmeni Mustafa A'nın hışmına uğradı. Öğretmen, 13 yaşındaki çocuğu ölesiye döverken, iki öğrencinin araya girmesiyle çocuk kurtarıldı.

Velisi tarafından hastaneye kaldırılan çocuğa, doktor tarafından 5 günlük iş göremezlik raporu verildi. Çocuğun vücudunda ağır darp izleri olduğu tespit edildi. Olaydan sonra çileden çıkan aile,öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

‘BU ÖĞRETMENİ GÖREVDEN ALIN’

Anne Hasibe Kübra Kayacan, yaşananların tam bir vahşet olduğunu söyledi.Olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren üzüntülü anne,”Okuldan beni aradılar .Müdür yardımcısı ile görüşmem istendi .Çocuğumun öğretmen tarafından darp edildiğini görünce hemen araştırma hastanesine götürdüm .Acilde muayene edildikten sonra tomografi filmi çekildi .Çünkü öğretmen kafasını duvarlara vurarak daha sonra tekme tokat dövmüş .5 günlük iş göremez raporu verdiler .Daha sonra savcılığa şikayette bulundum .Sınıftaki kız öğrenciler buna dayanamayıp ağlamış ve iri yapılı öğrencilerden öğretmenin elinden çıkarılması için yardım istemiş.İki öğrenci yardım etmiş daha sonra oğlumu müdürün odasına götürmüş .Ordada darp etmiş ağzından burnundan kanlar akıyor .Müdür de yüzünü yıkamasını istemiş .Çocuğum piskolijkmen çok kötü durumda.Aaklına geldikçe kötü oluyor. Bu öğretmenin geçen yıl yine bazı öğrencilere şiddet uyguladığı olmuş ama üstü kapatılmaya çalışılmış .Bugün benim çocuğum başına geldiyse yarın başka çocuğun başına gelebilir .Bu öğretmen hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını, öğretmenlikten uzaklaştırılmasını istiyorum.” dedi.

‘ARKADAŞLARIM OLMASAYDI ÖLECEKTİM’

Başına gelenleri anlatan Metin Emre Kayacan ise arkadaşlarının sayesinde ölümden döndüğünü söyledi. 12 yaşındaki öğrenci,”Çantam sıranın gözünde idi .Eğilip içinden testleri almaya çalıştım .Daha sonra ne olduğunu anlayamadan öğretmen gelip kafama vurmaya başladı .Atletimde dışarıya çıkmıştı sen eğilip kızlara hareket yapıyorsun diye yanlış anlamış .Beni tekme tokat döverek kafamı duvarlar vurmaya başladı. İki arkadaşım beni hocanın elinden zorla aldılar .Onlar olmasaydı belki de beni öldürecekti. Bu şartlarda okul okuyamam. “ diye konuştu.

‘ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İÇİN UTANÇ’

Yaşanan şiddete bir tepki de Hür-Der Genel Sekreteri İbrahim Gökdemir’den geldi.Bir eğitimcinin kutsal bir görevi ifa ederken, çocuklara yaklaşımının bu derece katı ve acımasız olmaması gerektiğini belirten Gökdemir,öğretmenin öğrencisi için bir anne ve baba şefkati ile yaklaşması gerekirken, bu derece gaddar ve gözü dönmüşçesine masum çocuğu öldüresiye dövmesinin öğretmenlik mesleği açısından utanç duyulacak bir durum olduğunu kaydetti.

Gökdemir,”Söz konusu öğretmen; olayı çocukların gözü önünde sınıf ortamında, eğitim yuvasında gaddarca ve acımazsızca işlemesi vahametin ne derece büyük olduğunu göstermektedir. Veli çocuğunu okula gönderirken öğretmeni bir koruyucu ve gözetleyici olarak görmekte, emin ellerde olduğu hissi ile hareket etmektedir. Olması gerekende budur. Maalesef kendi kişisel egosunu tatmin etmek pahasına ve savunmasız, masum körpecik çocuğa bu şekilde bir muamele eğitim camiası için içler acısı bir durumdur. Bu öğretmeninin; öğretmenlik formasyonu sorgulanmalı, psikolojik açıdan gerekli tedavi görmeli, rehabiliteye tabi tutulmalıdır.” diye konuştu.

‘DAYAKÇI ÖĞRETMEN GÖREVDEN ALINMALI’

Devletin ilgili birimlerine çağrıda bulunan Gökdemir,dayakçı öğretmenin görevden alınmasını istedi.

Gökdemir,şunları kaydetti :” Eğitim camiası ile ilgilenen eğitim sendikalarını ve duyarlı sivil toplum kuruluşları konuya duyarlı olmaya, gerekli hassasiyetleri gösterip konunun takipçisi olmalarını talep ediyoruz. Başta Yenişehir İlçe Milli Eğitim olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Valiliği de konuya el koymalarını adı geçen okulda görev yapan öğretmen hakkında idari soruşturma başlatmalı, bir an önce görevden el çektirilmelidir. Masum ve mağdur çocuğa yönelik adeta işkenceye varan dayak muamelesini çağdışı kalmış acımasız bir uygulama olarak görüyoruz. Konunun adli ve idari takipçisi olacağımızı belirtir, Milli Eğitim ve İl Valiliğinin gerekli tedbirleri almalarını talep ediyoruz. “

Kaynak: Diyarbakır Söz