Görüş Bildir

Bu numaralara aman ha dikkat!

Türkiye’nin farklı illerinde belirledikleri isimleri arayıp sağlık sigortası adı altında para isteyen dolandırıcıların bu yolla milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Bu numaralara aman ha dikkat!

telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi bu kadarına da pes dedirtti. sağlık sigortası destek hattı adı altında önceden belirledikleri isimleri arayan dolandırıcılar, önceden adlarına sağlık sigortası yapıldığını ve ödeme yapılması gerektiğini belirtiyor. Mağdurları ödeme yapmadıkları takdirde binlerce TL'lik mahkemelerle uğraşacağı tehdidiyle uyaran dolandırıcılar böylece verdikleri hesaba yüklü miktarda para yatırılmasını talep ediyor. Bu yolla Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanı mağdur eden dolandırıcıların kurbanları arasında inşaat işçisinden doktora, kaportacıdan nakliyeciye kadar her meslekten insan var.

HER ŞEHİRDEN BİNLERCE MAĞDUR                                                  

İnternette çeşitli sayfalarda bir araya gelen binlerce mağdurun ifadeleri vurgunun boyutunu gözler önüne seriyor. dolandırıcıların her defasında kendisini aradığını söyleyen Elazığlı nakliyeci Suat Çak, bugüne kadar farklı tarihlerde bin TL'nin üzerinde ödeme yaptığını anlattı. Malatyalı kaportacı Fuat Emre Emre ise iki ayrı numarayla 560 TL'sini kaptırdığını belirtti. Van'dan İzmir'e kadar onlarca isimle yapılan telefon görüşmelerinde mağdurların hikâyelerini dinleyen muhabirimiz, aynı yöntemlerin birçok farklı dolandırıcı tarafından kullanıldığını tespit etti.

PARASINI KAPTIRANLARIN SAYISI

Dolandırıcılık mekanizmasını binlerce TL kaptırdıktan sonra çözen İstanbullu doktor Zeynep Yıldırım ise "Beni arayıp iki sene önce sağlık sigortası yaptığım söylendi. Arayan sigorta şirketi, sigortayı şimdi iptal etmem için 350 TL istedi ve ben de yatırdım. Birkaç gün sonra yine arayıp dosyayı kapattıklarını ama işlemlerin tam olarak yapılamadığını bunun için 300 TL daha gerektiğini söylediler. Bu parayı da yatırdım fakat ardı kesilmedi. Bu defa da Mali Müşavir Bülent Deniz ismiyle arayıp dolandırıcılar tarafından adıma dosya açıldığı belirtildi. Bana bu dosyayı kapatmam için 300 TL yatırmam gerektiği iletildi. Bununla da bitmedi tabi, bunların ardından sözde avukat Mustafa Keskin tarafından arandım. Ne ilginçtir ki bu defa sözde avukat, ham mali müşavirin hem de saplık sigortasının dolandırıcı olduğunu söyledi ve bundan kurtulabilmem için 420 TL istedi. Bu parayı da yatırdım ama halen aradıklarını görünce savcılığa şikâyette bulundum” dedi.

MİLYONLARCA TL’LİK VURGUN

dolandırıcıların tehditvari şekilde konuştuğunu belirten Yıldırım, “2 yıl önceden bahsettikleri için ilk başlarda bir sağlık sigortası yaptırmış olabileceğimi düşündüm fakat sürekli arayınca şüphelendim. İnternetten araştırma yaptığımdaysa aynı şekilde para kaptıran binlerce kişinin olduğunu fark ettim. Sadece internete yansıyanlar bile bu kadarsa gerisini tahmin bile edemiyorum. Milyonlarca TL’lik O kadar ısrarcılar ki hemen mahkeme ve tazminatla tehdit ediyorlar. Bu şekilde para kaptıran çok kişi var, insanlar Dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

  İŞTE dolandırıcılarIN NUMARALARI

  0216 998 00 44

  0546 470 60 20

  0216 998 99 44

  0212 589 48 84

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi