Bu saldırılar gayri insani

Vali Toprak: ''Nasıl oluyor da bu çocuklarımıza dahi bombalı saldırı düzenleyebiliyorlar, çocuklara karşı dahi bu kötülükleri yapabiliyorlar-''

Bu saldırılar gayri insani

İl Valisi Mustafa Toprak bir süre önce, bombalı saldırıya uğrayan Bağlar ilçesindeki Kadın Eğitim ve Destek Merkezi ile Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek, buradaki kadın ve öğrencilerle görüşüp, yetkililerden bilgi aldı.

ÖĞRENCİ YURDU ZİYARETİ

Vali Toprak, geçen hafta sonu bombalı saldırıya uğrayan Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek, gençlerle bir araya geldi. Yemekhaneyi inceleyen Vali Toprak, çocuklara yurtta çıkan yemeklerden memnun olup olmadıklarını sordu. Çocukların yemeklerden memnun olduğunu öğrenen Toprak, yurtta incelemede bulundu. Toprak, yurt ve bahçesinde gördüğü eksikliklerin giderilmesi yönünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş'a talimat verdi.

GAYRİ İNSANİ SALDIRILAR

Gençlere azimli olmaları, geleceklerini kazanmaları için çok çalışmaları ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Vali Toprak, şöyle dedi: ''Kendini bilmezler, milletimize zulüm edenler, aziz halkımızın geleceğini yok etmek, geleceklerini karanlık yapmak ve kendi çıkmaz sokaklarına, gayri insani, vicdani, ahlaki emellerine alet etmek isteyenler, bu yetim, öksüz, günahsız genç ve çocuklarımızı dahi hedef seçiyorlar. Bu çocuklar kim, neden burada kalıyorlar, neden devletimizin koruması ve kanatları altında barınıyorlar- Bunları lütfen her bir insanımız düşünmelidir. Nasıl oluyor da bu çocuklarımıza dahi bombalı saldırı düzenleyebiliyorlar, çocuklara karşı dahi bu kötülükleri yapabiliyorlar- Hiç ağızlarından düşürmedikleri sözde çocuk haklarını, demokrasiyi, insan haklarını bu zulümlerine rağmen ağızlarına doluyorlar, ama bunların sonu geliyor. Onun için bu akıl almaz, sonuç çıkmaz, şiddeti ve zulmü yapıyorlar.''

Her türlü şart ve ortamda insanları sevmeye, yüceltmeye, insani değerleri en üst düzeyde tutmaya, birlik ve beraberliği korumaya yönelik çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Toprak, insanları her şeyden üstün tuttuklarını, yürekleriyle sevdiklerini bildirdi.

BAĞLAR'DAKİ KADIN MERKEZİ

Buarada, Bağlar Kadın Eğitim ve Destek Merkezi'ni ziyaret eden Toprak, merkezdeki öğretmenlerle sohbet ederek eğitimler hakkında bilgi aldı.

Merkezlerde kadın ve gençlere yönelik eğitim verilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Toprak, anneye verilen eğitimle bütün çocuklarını ve ailesini bilinçli bir şekilde eğitmesini ve iyi bir nesil yetiştirmesine olanak sağlandığını söyledi.

Eğitimli anne ve babalar sayesinde evdeki sorunların çözülebildiğini kaydeden Toprak,

''Gençlerimizi sokaklardan kurtarıp meslek edinmeleri için Gençlik Merkezleri de açma yönünde çalışmalarımız var. Sokaktaki gençlerimizi bu eğitim merkezlerine çekmemiz ve meslek sahibi yapmamız gerekiyor'' dedi.

Toprak, merkezde yürütülen okuma yazma, ebru, kurdele nakışı, dikiş, ev tekstili ve kuaförlük kursları ile kadın kursiyerlerin çocuklarına hizmet veren kreşi gezerek yapılan çalışmaları inceledi.

TOPLUM MERKEZİ ZİYARETİ

Yeniköy Toplum Merkezi, Kadın Çocuk Eğitim Merkezi'ni de ziyaret eden Toprak, merkez yetkilisi Saliha Elhakan'dan bilgi aldı. Elhakan, 2006 yılında hizmet vermeye başladıkları merkezde 2012 yılına kadar 3 bin 787 kadın ve 2 bin 565 çocuğa eğitim verdiklerini belirtti.

Kadınların ürettikçe sosyalleştiğini ve güvenlerinin arttığını kaydeden Toprak, şöyle konuştu:

''Kısa bir süre önce Bağlar Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi'ne molotoflu, ses ve el yapımı bomba ile saldırı olmuştu ve Allah korumuştu. İçerideki bayanlarımız yanmaktan son anda kurtarılmışlardı. Kadın Destek Merkezi'ni yeniden onardık ve kameralarla donatarak kadınlarımıza kızlarımıza katkı sağlamaya, eğitmeye, meslek sahibi yapmaya ve kendi ayakları üzerinde durmaları için her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Biz kadınlarımızı ve kızlarımızı, gençlerimizi eğittikçe her bir anne, baba çocuklarına daha bilinçli olarak sahip çıkıyor ve art niyetli kişilerin ailelerimize çocuklarımıza zulüm etmelerine fırsat vermiyorlar, çocuklarını geleceğe güvenli bir şekilde hazırlıyorlar.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler