Bu şehir kadim şehir!

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Diyarbakırlılar ile buluştu.

Bu şehir kadim şehir!

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde izleyicileri ile bir araya gelen Nihat Hatipoğlu, “Hz. Peygamberin Yüce Ahlakı” konulu bir konferans verdi. Bin beş yüz kişilik salonda çok kişinin ayakta izlediği konferans, sinevizyon aracılığı diğer beş yüz kişilik salondan da takip edildi.

Diyarbakır’da konuşmanın kendisi için ayrı bir yeri ve özelliği olduğunu söyleyen Hatipoğlu, “Diyarbakır bir sahabe oğlunun; Hz. Süleyman ve Hz. Halit’in evlatlarının ve kırka yakın sahabenin kanlarını dökerek teslim aldıkları bir şehirdir” diyerek bir çok sahabenin yan yana gömülü olması anlamında Medine’ye benzeyen bir şehir olması sebebiyle Diyarbakır’ın özel bir şehir olduğunu belirtti.

‘MAALESEF BU KUTSAL KENTİN FARKINDA DEĞİLİZ’

“Çoğumuz nasıl bir şehirde olduğumuzun farkında değiliz. Ama farkında olmak zorundayız. Dilerim ki bugünkü kutlu doğum programı Diyarbakır’da yeniden hepimizin İslam’a dört elle sarılabilmesi için inşallah bir başlangıç olur” diyen Hatipoğlu, Peygamber efendimiz (s.a.v.) görüntüsü hakkında bilgiler vererek, kendisini tasvir ederek konferansına başladı.

Hz. Muhammed’in 61 yıl, diğer bir takvim yılına göre ise 63 yıl gibi kısa bir ömür yaşadığını söyleyen Hatipoğlu, 40 yaş ile 63 yaş arasındaki 23 yıllık döneme koca bir kainatı sığdırdığını belirtti. Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakın gelecekte kıyamet kopmazsa gelecek yüzyıllar Muhammed yüzyılları olacak inşallah ve gelecek yüzyıllarda adından en çok söz ettiren inşan Muhammed (s.a.v.) olacaktır.”

‘EFENDİMİZ HER ZAMAN MÜTEVAZİ DAVRANDI’

Peygamber efendimizin hiçbir zaman yükseklerde uçmadığını, mütevazi yaşamıyla her zaman örnek teşkil ettiğini söyleyen Hatipoğlu, yaşamı boyunca 15 metrekarelik, sıvasız bir odada yaşadığını ve orada vefat ettiğini anlattı.

Hz. Muhammed’in hoşgörülü yönüne de vurgu yapan Hatipoğlu, aynı zamanda iyi bir öğretmen olduğunu ifade ederek Peygamber efendimizin amcasını öldüren Vahşi ile olan diyaloğunu ve Vahşi’nin nasıl Müslüman olduğu hikayesini seyircilerle paylaştı.

Cennete girmenin kolay olmadığını dile getiren Hatipoğlu, Hz Muhammed’in, kızına “kızım, Muhammed’in kızısın diye rahat olma, namazını kıl, ibadetini yerine getir” diyerek, cennete kimsenin aracılığıyla girilemeyeceğini kendi amelleriyle hakkedeceğini örneklerle açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz