Görüş Bildir

Büyük kaçakçılık!

Polis; 1 milyon 438 bin 265 lira değerinde 287 bin 653 litre akaryakıt ile piyasa değeri 738 bin lira olan değişik markalardaki 123 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Büyük kaçakçılık!

Diyarbakır'da polisin yaptığı operasyonlarda  1 milyon 438 bin 265 lira değerinde 287 bin 653 litre akaryakıt ile  piyasa değeri 738 bin lira olan değişik markalardaki 123 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin son yılların en büyük akaryakıt kaçakçılığı operasyonunu gerçekleştirdiğini açıkladı. Polis, yaptığı istihbari çalışmalarda kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonlara karşı iki  ayrı operasyon gerçekleştirdi. Dün, bir kamu kurumunun araçlarında kullanılmak üzere alınan benzinin yapılan marker ölçümünde sonucun geçersiz çıkması üzerine, polis tankerde bulunan 5 bin 962 litre akaryakıta el koydu.

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI

Akaryakıtın alındığı firmada yapılan ölçümlerde de akaryakıttaki markerin geçersiz sonuç vermesi üzerine, firmanın depolarında bulunan ve piyasa değeri 1 milyon 438 bin 265 lira olan toplam 287 bin 653 litre akaryakıta da el konuldu. Gözaltına alınan 1 şüpheliyle ilgili soruşturma sürüyor.

KARGO ARACINDA

Polis ekipleri Van'dan Diyarbakır'a gelen bir kargo aracını durdurarak yaptığı aramada ülkeye kaçak olarak sokulan piyasa değeri 738 bin lira olan, değişik markalarda 123 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraların çay kolilerine gizlendiği olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

JANDARMA BASKINI

İl Jandarma Komutanlığı'ce yapılan açıklamada;  "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü, Dicle ilçe Jandarma Komutanlığı ve Lice ilçe Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında arazi arama faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen arazi arama faaliyeti sonucunda; Lice ilçesi Gürbeyli Mahallesi kırsalında 2 dönüm araziye ekili vaziyette yaklaşık 2 bin 100 kök, Dicle ilçesi Değirmenli mahallesi kırsalında 5 dönüm araziye ekili vaziyette yaklaşık 23 bin 500 kök olmak üzere toplam 25 bin 600 kök uyuşturucu madde yapımında kullanılan kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İl Tarım Müdürlüğünden gelen yetkililer nezaretinde yakılmak suretiyle imha edilmiş olup, 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlanılmıştır" denildi.

NARKOTİK TİMLERİ

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Bağlar Kaynartepe ve Yunus Emre Mahalleleri'nde yapılan operasyonda, uyuşturucu tacirlerinin akıllara durgunluk veren yöntemlerine rağmen polisten kaçamadı. Emniyet açıklamasında, "22/06/2015 günü gerçekleştirilen ilk operasyonda, sokakta uyuşturucu satıldığı ihbarını alan narkotik ekipleri, Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesinde bir çıkmaz sokakta klima motorunun hortum arasına gizlenmiş 175 adet ecstasy uyuşturucu hap ile birlikte N.Y isimli şüpheliyi yakaladı. Aynı gün gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise, Bağlar İlçesi Yunus Emre Mahallesinde bulunan bir sokakta uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisini alan polis ekipleri, sokakta yaptıkları arama sonucunda M.E isimli şüpheliyi, bir karton kutu içerisinde ayrı ayrı paketlenmiş 200 gram kubar esrar ve 21 gram toz esrar ile birlikte yakaladı. Mahkemeye çıkarılan N.Y ve M.E isimli şüpheliler 23.06.2015 günü tutuklanarak cezaevine gönderildi" ifadelerine yerverildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi