Büyüktimur'a ödül

9. Gap Oscarları Sahiplerini Buldu

Büyüktimur'a ödül

Bu yıl 9'uncusu yapılan ödül töreninde çeşitli alanlarda başarılı 33 kişiye ödül verildi. Siyaset, sanat, basın alanında birçok ödülün verildiği program bir otelde gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yılın bakanı seçildi; Cemil Çiçek de yılın devlet adamı ödülüne layık görüldü. Gazetemezin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ise, sosyal barışı destekleyen yazılarıyla, yılın gazeteci ödülüne layık görüldü.

En iyi sanatçı ödülü Şanlıurfalı sanatçı Ferhat Göçer'e verildi. Yılın en iyi milletvekili Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın seçildi. Yılın yazar ödülü Nazlı Ilıcak'a, yılın en iyi belediye başkanlık ödülü Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıllıoğlu'na verildi

33 KİŞİ ÖDÜL ALDI

33 kişiye ödülün verildiği törende ilk özel Kürtçe yayın yapan Dünya TV yılın televizyonculuk ödülüne layık görüldü. Yılın başarılı televizyon ödülüne Denge TV, Dünya TV ve Aksu TV'nin layık görüldüğü törende, yılın en başarılı TV tartışma programı Latif Şimşek ile Beyaz TV Dinamit programı seçildi. Erkan Tan TV 8 Başkent'ten programı, yılın en başarılı yatırımcısı Süleyman Kosif, Kosifler Oto AŞ, yılın en başarılı rektörü Prof. Ünsal Ban (thk Üniversitesi Rektörü), yılın kaymakamı Şevket Cinbir (İstanbul- Bahçelievler Kaymakamı), yılın en başarılı çevre ödülünü Türk Hava Kurumu Genel Müdürü Osman Yıldırım aldı.

YILIN GAZETECİLERİ

Yılın en başarılı kadın derneği ödülünü Azerbaycan Kadın Hakları Müdafaa Cemiyeti (AQHMC) Başkanı Sedegat Pashayeva aldı. Diğer başarı ödülleri şu şekilde: Yılın en başarılı holdingi MB Holding, yılın en başarılı hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoglu, yılın gazetecileri Tayfun Güzel- ASU TV, İbrahim Sincar-Mardin Haber, Ömer Büyüktimur- Diyarbakır Söz Gazetesi, Hatice Türkan-Batman Gazetesi, Mehmet Demir-Pusula Gazetesi, Ayhan Mergen-Umut Gazetesi, Dündar Sansur-Şırnak Ekspres Gazetesi, A.Caner Baysal-Anadolu Ajansı K.Maraş Temsilcisi, yılın en başarılı radyo programı Saniye Öztürk Bezmicihan ile Burç FM oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler