Çadır Kent kaldırılıyor

Depremzedeler için kurulan bin 942 yaşam çadırının 917’si Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinin destekleriyle kaldırılıyor.

Çadır Kent kaldırılıyor

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’da depremzedeler için kurulan çadır kentteki 1942 çadırdan yedek durumda olan 942'si, talep olmaması ve konteyner kent kurulması nedeniyle AFAD’ın afet lojistik deposuna kaldırıldı.

DİCLE NEHRİ KIYISINDA           

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Diyarbakır’da, Yenişehir ilçesi Silvan yolunda 1000’i asıl, 942’si yedek olmak üzere 1942 çadırlı çadır kent kuruldu.

ASKER VE GÜVENLİK

Evleri hasar görenlerin geçici süreliğine yerleştirildiği çadır kentte, talep olmaması ve konteyner kentin kurulmasıyla yedek durumda olan 942 çadır, olası bir afete hazır hale getirilmesi amacıyla güvenlik korucuları tarafından toplanıp AFAD’ın afet lojistik deposuna kaldırıldı.

TMMOB KARŞI ÇIKMIŞTI

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Çadır kentin nehir kıyısında olması nedeniyle yüksek risk taşıdığı ve su taşkınına uğrayabileceği uyarıları üzerine karşı çıkmıştı. Çadır kent, 15 Mart’ta yaşanan sel nedeniyle boşaltılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz