Çadırı kap gel

Diyarbakır Kayapınar Belediyesinin, bu yıl ilkini düzenlediği ‘Çadırını Kap Gel’ etkinliği yoğun ilgi gördü. Deve Geçidi Piknik alanında her yaştan doğa severin çadır kurduğu kamp alanında katılımcılar gündüz saatlerinde düzenlenen doğa yürüyüşü ve çevre temizliği yaptı, akşam da yakılan kamp ateşinin etrafında toplanarak, eğlenceli ve keyifli anlar yaşadı.

Çadırı kap gel

Merkez Kayapınar İlçe Belediye Başkanlığı’nın sosyal dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklere Doğa Severleri de kattı. “Çadırını Kap Gel” sloganıyla, Deve Geçidi Piknik Alanında, buluşma gerçekleştirdi.

ÇADIRINI KAP GEL

Belediye Kültür Müdürlüğü’nün organize ettiği etkinliğe doğa severler büyük ilgi gösterdi. Her yaştan doğa severlerin akın ederek çadır kurduğu kampta renkli görüntüler oluştu. Çadır kuranlar gündüz doğa yürüyüşünde bulunduğu gece de yakılan ateşin etrafında müzik dinletisi gerçekleştirildi. Her yaştan kişinin katılım gösterdiği, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Çadırını Kap Gel” organizasyonunda, çevre temizliğine de önem verildi.

HAREKETLİ YAŞAM

Doğa severlerle buluşup, yakılan ateşin etrafında sohbet gerçekleştiren Kayapınar Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, hareketli bir yaşam benimseyerek insanları sürekli hareket etmeye teşvik etmek, farkındalık yaratarak doğa yürüyüşü faaliyetlerini artırmak istediklerinin söyledi. Karaman,  “Bu vesile ile yapılan tüm etkinliklerde doğada yaşam ve piknikçi tabir edilen vatandaşları da doğa konusunda bilinçlendirmek ve insan eliyle yapılan tahribatları azaltmak istiyoruz. Bu çalışmanın ilkini Kayapınar sınırlarımızda yer alan tarihi ve kültürel özellikleriyle de bilinen Devegeçidi köprüsü mevkiinde yaparak, gerçekleştirdik. Katılımcılarımız oldukça keyifli ve güzel bir hafta sonu geçirdi. Bu tür etkinlilerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler