Görüş Bildir

Cami bitti, ya minare!

Diyarbakır’da; Peygamber efendimizin amcası Hz. Hamza’nın adını taşıyan cami minareler dışında tamamlandı. Hz. Hamza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Nuri Şimşek, halkın bugüne kadar cami inşaatına büyük katkılar yaptığına dikkat çekerek, minarelerin yapılması için de aynı duyarlılığı beklediklerini söyledi.

Cami bitti, ya minare!

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- İslamın ilk şehitlerinden olan, cesareti ve savaşlardaki başarılarından dolayı ‘Allah’ın aslanı’ ünvanıyla bilinen Hz. Hamza’nın adını taşıyan Türkiye’deki ikinci cami Diyarbakır’da inşa edildi. Merkez Kayapınar ilçesindeki Gaziler bölgesinde 346 metrekarelik arsa üzerinde ve toplam 700 metrekarelik alanda inşa edilen cami,minareler dışında tamamlandı. Minarelerin yapılması için ise hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Hz. Hamza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Nuri Şimşek,halkın bugüne kadar cami inşaatına büyük katkılar yaptığına dikkat çekerek, minarelerin yapılması için de aynı duyarlılığı beklediklerini söyledi.

‘MİNARELER BİTERSE MUHTEŞEM BİR ESER OLACAK’

Şimşek,”Camimiz alttan ısıtmalı olup doğalgaz ile ısınmaktadır. İçi seramikle yapılarak,mimari açıdan her şey düşünülerek inşa edildi. 4 tarafı yollarla çevrili olup ulaşım sorunu yoktur. En önemlisi peygamber efendimiz Hz.Hamza’nın adını taşımaktadır. Hz.Hamza adına Edirne’den sonra yapılan ikinci cami budur. Eksiklerimizin tamamı 2 minaredir. Bunlar da yapılırsa muhteşem bir cami olacak. Diyarbakır halkından yardım bekliyoruz. İlla ki para yardımı yapılacak diye bir şey yok. Malzeme yardımları da olabilir.Minaresiz cami olmaz. Bu yüzden halkımızın duyarlığına güveniyoruz.” dedi.

 Şu ana kadar 2.5 milyon TL harcama yapıldığını anlatan Şimşek,yüksekliği 34 metre olan caminin pencere ihtiyaçlarının da Gaziantep firması Erpen tarafından ücretsiz gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi