Can pazarı

Karayollarında dün de "can pazarı" yaşandı. Diyarbakır üçgenindeki kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti. 21 kişi de yaralandı.

Can pazarı

Aşırı hız, dikkatsizlik ve hatalı sollama dün de peş peşe trafik kazalarının yaşanmasına neden oldu. Karayollarını adeta "can pazarına" çeviren Diyarbakır üçgenindeki kazalarda 5 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.

Günün ölümlü ilk kazası Diyarbakır-Elazığ karayolunda meydana geldi. Merkez Yenişehir ilçesinden geçen Elazığ yolu üzerinde seyir halinde bulunan ve sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 21 GR 708 plakalı kapalı kasa kamyonet, belirlenmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak Elazığ'a yolcu taşıyan 21 LB 539 plakalı midibüse arkadan çarptı.

YOLUN KARŞISINA GEÇTİ

Çarpmanın etkisiyle midibüs karşı şeride kaydı. Kaza sonrası çevredeki vatandaşlar midibüs ve kamyonetteki yaralılara yardım ederek durumu 112 sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Kaza bölgesine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, kamyonetteki sıkışan 3 kişi itfaiye ekiplerinin yardımı ile güçlüklü çıkarıldı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, 7 YARALI

Kazada ağır yaralanan ve kamyonette bulunan Zeki Özdağ olay yerinde, Mehmet Şirin Baytar ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Her iki araçta 2'si ağır toplam 7 yaralı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapandı.

MARDİN YOLUNDAKİ KAZA

Kızıltepe'ye bağlı Şenyurt Beldesi karayolunda seyir halinde olan Fuat Aydın'ın kullandığı 47 PN 908 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Fuat Aydın ile birlikte araçta bulunan Uğur Aydın ve Zeynep Aydın yaralandı. Yaralı 3 kişi, ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralı 26 yaşındaki Uğur Aydın, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, yaralı 2 kişinin tedavisine devam ediliyor. Jandarma ekiplerinin kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TIR OTOMOBİLİ BİÇTİ GEÇTİ

Şanlıurfa istikametine giden Hüseyin Ç. yönetimindeki 63 EZ 037 plakalı tır, önünde ilerleyen Ahmet Atmaca'nın kullandığı 63 ED 494 plakalı otomobile çarptı.

Kazada otomobil sürücüsü Atmaca'nın yanı sıra annesi Fikriye, eşi Hatice ile çocukları Ömer, Yusuf, İlknur ve Rukiye Atmaca yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu, tır sürücüsü ise gözaltına alındı. Sürücü Ahmet Atmaca ile annesi Fikriye Atmaca, Viranşehir Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ZİNCİRLEME KAZA

 İdris Yalçın'ın kullandığı 27 V 2153 plakalı tır, Bitlis-Tatvan-Ahlat Karayolu'ndaki kavşakta, Alparslan Uluğ yönetimindeki 06 SEV 86 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle yoldan çıkıp karşı şeride geçen tır, önce Mesut Can Bayram idaresindeki 13 M 1079 plakalı yolcu minibüsü ve ardından da aydınlatma ile trafik ışıklarının bulunduğu direklere çarparak durabildi.

Kazada, araç sürücüleri Yalçın, Uluğ ve Bayram ile minibüsteki yolculardan Ahmet Taha Uysal, Çiğdem Uysal, Tekin Sevinç ve Kenan Tuğal yaralandı. Ağır yaralı halde Tatvan Devlet Hastanesine kaldırılan Tuğal, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan tır sürücüsü İdris Yalçın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Yaşanan zincirleme trafik kazası, kavşaktaki MOBESE kamerasına da yansıdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz