Canlı bomba mağduru gelin ve damada psikolojik destek

Gaziantep’te kına gecelerine canlı bombalı saldırı düzenlenmesi sonucu 54 kişinin yaşamını yitirdiği gelin ve damada psikolojik destek veriliyor.

Canlı bomba mağduru gelin ve damada psikolojik destek

Özel bir hastanede tedavi altına alınan gelin Besna Akdoğan ile damat Nurettin Akdoğan'a Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hasta ve Hasta Yakınına Psikolojik Destek Birimi tarafından psikolojik terapi uygulanmaya başlandı. Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Murat Taner Gülşen, hain saldırının başta gelin ve damat olmak üzere, olayı yaşayanlar üzerindeki travma yarattığını belirtirken, "Bu nedenle olayda yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altında olan gelin Besna ve eşi Nurettin Akdoğan'a psikologumuz psikoterapi, din görevlimiz ise manevi rehabilitasyon desteği veriyor. Ekipteki hemşiremiz ise, hasta yakınlarını onların anlayacağı dilde tıbbı konuda bilgilendiriyor. İlk günkü travmayı üzerlerinden giderek atan çiftimiz, daha sonraki terapilerde  giderek düzeldiklerini gözlemledik" dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Murat Taner Gülşen, 2014'ten bu yana görev yapan Hasta ve Hasta Yakınlarına Psikolojik Destek Birimi'nin ekip sayısının artırılacağını ifade ederken, "Batı'da sözgelimi bir yangında nasıl aynı anda itfaiye, polis, sağlık birimi koordineli olarak müdahale ediyorsa, hastanemizde de bu ekip hastanın Acil Servis'te başlayan tedavi sürecine dahil olarak hasta sahiplerini teskin ediyor, hastanın durumuyla ilgili sahiplerini bilgilendiriyor. Ekip sayısı arttıkça, servislerde de destek verme hizmetimiz genişleyecek. İlk defa hastanemizde uygulanan bu hizmetin, yaygınlaştırılması konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz