Canlı kalkan eylemi

Hani-Lice-Kocaköy üçgeninde başlatılan askeri operasyona karşı başlatılan canlı kalkan eylemi devam ediyor. Eyleme katılan emek örgütleri, "Hiçbir annenin evladını kurşunlara hedef yaptırmayacağız" dedi.

Canlı kalkan eylemi

Hani-Lice-Kocaköy üçgeninde 13 gün önce başlatılan askeri operasyona karşı olası can kayıplarının önüne geçmek için bölgede başlatılan canlı kalkan eylemi devam ediyor. Bazı Sandikalar da canlı kalkan eylemine katıldı. DİSK ve KESK bileşenlerinden oluşan bir grup, alana gelerek katılım gösterdi.

'Toplumun tüm kesimleri buraya gelmelidir'

Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Celal Çeçen, "Günlerdir burada çatışmalar yaşanıyor ve can kayıplarının yanı sıra ormanlarımız da yakılmaktadır. Bizler de savaştan medet uman bu hükümete savaş yaptırmamak için burada bedenlerimizi siper ederek canlı kalkan olduk" dedi. Hükümetin savaşı körüklemek için giriştiği yöntemleri burada kendi gözleriyle gördüklerini belirten Çeçen, "Bu savaşta insanlar hayatını kaybetmekte. Bu da bir yana ormanlar yakılarak canlıların yaşam alanları yok ediliyor. Burada yaşananlar toplumun her kesimini ilgilendiren şeylerdir. Dolayısıyla hem bu savaşa hem de doğa talanına 'Dur' demek için toplumun bütün kesimleri buraya gelmelidir" şeklinde konuştu.

'Canımızı siper etmeye hazırız'

SES Diyarbakır Şube Yöneticisi Yekta Yıldız, "Artık asker ve gerilla annelerinin ağlamasının önüne geçmek için buradayız. Toplumun büyük bir kesimi olan emekçiler olarak bunun karşısında durmalıyız" dedi. Sağlıkçılar olarak artık ölümlerin artmasını hazmedemeyecek bir duruma geldiklerini söyleyen Yıldız, "Artık ölümlerin yaşanmaması için burada olduğu gibi canımızı siper etmeye hazırız. Buradaki eylemimiz devam ediyor ancak Cizre, Silopi, Yüksekova gibi yerlerde de can kayıplarının yaşanmaması için bedenimizi siper etmeye hazırız. Artık katliam ve ölümlere göz yumulmalıdır" dedi. Bölgede yakılan ormanlarla insanlık tarihinin de yok edilmek istendiğini vurgulayan Yıldız, "Artık bu duruma uzaktan bakmak can yakmaya başlamalıdır. Herkes bu duruma karşı bu alanlara akıp canını siper etmelidir. Bizler buradaki eylemimizle hiçbir annenin evladını kurşunlara hedef yaptırmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz