Görüş Bildir

Çatışma yayıldı

Lice'de yasak kaldırıldı, Dicle ve Arıcak'ın bazı kesimlerinde sokağa çıkma yasağı konuldu. Dicle'de, uzman çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı.

Çatışma yayıldı

Muhammed YILDIZ/Ahmet DEMİR/Mehmet TUNÇ

Diyarbakır'ın Lice ile Hani ilçelerindeki bazı mahallelerde dün başlatılan sokağa çıkma yasağı önceki gün saat 05.00'den itibaren kaldırıldı. Dicle İlçesi'nde ise PKK'ya operasyon nedeniyle 22 mahallede dün saat 05.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dicle'ye komşu Elazığ'ın Arıcak İlçesi'nde de bazı kesimlerde aynı saatten itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu. Dicle'de çıkan çatışmada, uzman çavuş Beytullah Tercan şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı.

DİCLE VE ARICAK YASAKLI BÖLGE

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten örgüt üyelerine yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde dün saat 05.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

GÖRÜSE DAĞI BÖLGESİNDE ÇATIŞMA

Sabah erken saatlerde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT EDİLDİ

Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan'ın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderilecek. Çatışmalar sırasında 1 PKK'lı teröristin de ölü ele geçirildiği belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

BABA OCAĞINA KÖR ATEŞİ DÜŞTÜ

Tercan'ın babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.  Şehidin Kuluncak ilçesine bağlı Aşağı Selimli Mahallesi'ndeki babaevine giden Kaymakam Tolga Özdemir ile askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi anne Yeter Tercan'a verdi.  Anne Tercan ile şehidin kardeşleri, fenalık geçirdi. Aileye, hazır bekletilen ambulansta sağlık görevlilerince müdahalede bulunuldu. Şehit haberinin duyulmasının ardından, ailenin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Uzman Çavuş Tercan'ın, babasını yaklaşık 5 ay önce kanserden kaybettiği belirtildi. 6 kardeşin en küçüğü Tercan'ın eşinden boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenildi.

DİCLE KIRSALINDA OPERASYON

Valilik açıklamasında şöyle denildi:  "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde Dicle İlçesine bağlı olan; Çayüstü Mahallesi, Boğazköy Mahallesi, Kurşunlu Mahallesi, Hopan Bağı, Habura Mahallesi, Baltacı Mahallesi, Uluçeşine Mahallesi, Yukarıacar Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Bahçecik Mahallesi, Gelincik Mahallesi, Harluk Komu, Körmik Mahallesi, Saklı Mahallesi, Layayran Mahallesi, Küpetaşı Mahallesi, Vang Komları, Kayaş Mahallesi, Kırkpınar Mahallesi, Taşağil Mahallesi, Yokuşlu Mahallesi ve Boruluk Komu] sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5 Kasım 2015 Perşembe günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

LİCE VE HANİ'DE YASAK KALKTI

Diyarbakır Valiliği önceki gün saat 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice ve Hani ilçelerinin mahallelerinde yasak dün saat 05.00'den itibaren kaldırıldığını açıkladı. PKK'ya operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Lice İlçesi'nde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Hani  İlçesi Yukarı Turalı Mahallesi, Şabek Komu, Damlatepe  Mahallesi ile Lice ilçesi Akçapınar Mahallesi., Şenlik Mahallesi., Tuzlaköy Mahahallesi. ve Birlik Mahallesi  arasında kalan bölgedeoperasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 4 Kasım 2015  günü saat 17.00'den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 5 Kasım 2015 Perşembe saat 05.00'den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa riayet etme konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederiz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ELAZIĞ VALİLİĞİ DE YASAKLAMIŞTI

Elazığ Valiliği, Diyarbakır'ıni Dicle İlçesi'nde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nin kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklarken bugün saat 05.45'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi