Görüş Bildir

Çatışmalar Sona Ersin!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde,PKK'nın saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, olayların bir an önce bitmesini ümit ediyor.

Çatışmalar Sona Ersin!

Sur ilçesinde özellikle Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallelerinde kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve yollara tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi taşıyarak evlerine terk eden aileler, sığındıkları evlerden olayların sona ermesini bekliyor.

Savaş Mahallesinde yaşayan Bayhan ailesi de yapılan roketli saldırıdan sonra evlerini terk ederek, yakınlarının yanına yerleşti.

Vatandaşlardan Vahibe Bayhan, 3 katlı evlerini terk ederek büyük oğlunun yanına sığındıklarını, yaklaşık bir aydır zorluklarla mücadele ettiklerini söyledi.

Evden giysilerini dahi almadan çıktıklarını ifade eden Bayhan, büyük oğlunun yanına yerleşmelerine rağmen gıda ve yatak sıkıntısı çektiklerini belirterek, şöyle konuştu:

ÇATIŞMALAR SON BULSUN

"Sur'da 3 katlı evimiz var, evimizden hiçbir şey çıkartmadık. Evimize roket isabet etmiş, cam ve kapılarımızın tümü kırılmış. Oğlumun evinde 4 aile 17 kişi kalıyoruz. Çok sıkıntı çekiyoruz. Para yok, ekmek ve erzak sıkıntısı yaşıyoruz. Başka bir ev tutacak gücümüz de bulunmuyor. Çok mağduruz."

Evlerinde kaldıkları dönem silah seslerinden dolayı uyuyamadıklarını anlatan Bayhan, silah ve roket seslerinden dolayı psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi.

Yeni nikah kıyan oğluna terör olayları yüzünden düğün yapamadıklarını belirten Bayhan, geride bıraktıkları evlerini merak ettiğini kaydetti.

Suriye'den göç edenlere yardımcı olduğunu aktaran Bayhan, "Suriyeliler memleketimize geldiklerinde onlara yemek pişirip, yatmaları için yorgan verdim. Biz de şimdi onların durumuna düştük. Üç katlı evimiz var, ama gidemiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi