Celil Beğdaş Diyarbakır’da Yakalandı

Yıllardır HDP’nin il binası önünde çocuğunu arayan Celil Beğdaş tutuklandı. Cezaevine götürülürken firar eden Begdaş, Diyarbakır’da yakalandı.

Celil Beğdaş Diyarbakır’da Yakalandı

Celil Beğdaş Diyarbakır’da Yakalanıp Tutuklandı. HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ve koruma polisi verilen Celil Begdaş yakalanıp tutuklandı.

Diyarbakır Anneleri ile 4 yıl HDP il binası önünde eylem yaparken, 45 yıl kesinleşmiş hapsi olduğu ve arandığı Diyarbakır Adliye girişindeki sistemden ortaya çıkan, cezaevine götürülürken de firar eden Celil Begdaş yakalandı.

“ADLİYE GİRİŞİNDE ARANDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI”

HDP il binası önünde otururken polis ve askerlerin tayin işleri, işsiz kişilerin işe yerleştirilmeleri gibi konularda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu doğrudan cep telefonundan arayarak destek istemesiyle bilinen Begdaş 4 Mayıs 2023 günü adliyeye gitti. “HDP çocukları dağa kaçırıyor” diye suç duyurusunda bulunacaktı. Ancak, adliyeye girişte polislerin rutin kimlik kontrolüne takıldı. Yanında can güvenliği olmadığı için kendisine tahsis edilen koruma polisi de vardı. GBT kontrolünde Celil Begdaş hakkında kasten adam öldürmek suçundan İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 45 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Begdaş’a verilen ceza Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandığı için cezaevinde yatması gerekiyordu. Bunun üzerine kasten yaralama, tehdit, hakaret, yağma gibi 17 ayrı suç kaydı olan Begdaş, işlemleri yapılmak üzere infaz savcılığına sevk edildi. Savcı tutuklama müzekkeresi düzenleyip derhal cezaevine teslim edilmesini istedi.

Begdaş’ın daha sonra kendisini cezaevine götüren polislere rağmen firar ettiği ortaya çıkmıştı.

KAHVEHANEDE YAKALANDI

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olaydan sonra 4 gün önce Celil Begdaş’ın oturduğu bir kahvede polis tarafından yakalandığı ve ardından tutuklanıp cezaevine konulduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz