Cephanelik Gibi Eve Operasyon

Bismil ilçesinde, cephanelik gibi eve baskın düzenlendi. Çok sayıda silah ele geçirildi.

Cephanelik Gibi Eve Operasyon

Diyarbakır Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü, bir apartmana düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve bunlara ait ekipman ele geçirdi.

Emniyet, suça meyilli kişilerce birçoğu adi suçlarda olmak üzere ruhsatsız tabancaların çeşitli asayiş, terör olaylarında kullanıldıklarının tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye bastı.

Fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında harekete geçen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sanayi Mahallesi'nde üç katlı bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

CEPHANELİK GİBİ EV

Binanın üçüncü katının sokağa atılan tabancaya el koyan emniyet, binaya operasyon düzenledi. Evlere eş zamanlı operasyon düzenleyen emniyet güçleri, apartmanın ikinci katındaki S.A. isimli şahsın evinde yaptığı aramada 1 adet hançer, 1 adet kurusukı tabanca, 2 adet 7,65 mm. çaplı tabanca, 8 adet şarjör, 63 adet 7,65 mm çaplı MKE yapımı fişek ve 5 adet kurusıkı fişek, M.A. isimli şahsa ait evde yaptığı aramada ise 3 adet şarjör, 51 adet 9 mm. çaplı fişek, 59 adet 7,65 mm. çaplı fişek ele geçirildi. Öte yandan söz konusu silahların yasa dışı yollarla edinildiği belirtildi.

BOZOVA’DAKİ BASKIN

Buarada, Şanlıurfa'nın Bozova ve Akçakale ilçelerindeki 2 köy evine jandarma tarafından düzenlenen baskınlarda, 62 av tüfeği, 1 kalaşnikof tüfek, 1 kurusıkı tabanca ile çok sayıda şarjör ve fişek ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz